AdvokatWatch

Tidligere partner i Selmer på plass i Skatteetaten

Tidligere advokat og partner i Selmer, Harald Johannessen, startet denne måneden som ny juridisk direktør i Skatteetaten.

NY JOBB: Harald Johannessen har trådt inn i rollen som ny juridisk direktør i Skatteetaten. | Foto: Skatteetaten

Ansettelsen ble første gang kjent i en pressemelding i mai, men i en oppdaterering på Skatteetatens LinkedIn-konto onsdag presenteres Johannessen nærmere.

Harald Johannessen studerte master i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo fra 1990-1995. I 2001 ble han advokat i Advokatfirmaet Selmer, og senere partner. Johannessen var i Selmer i over tolv år, før han i 2013 startet som advokat i DnB.

Åtte år senere er han altså nå i gang med jobben som juridisk direktør i Skatteetaten.

– Skatteetaten har en sentral og ledende rolle i utviklingen av Norge til et mer digitalt samfunn. Mange spennende og krevende utfordringer venter på oss fremover. Det har jeg lyst til å være med på, sier Johannessen.

Johannessen har også bakgrunn fra Finansdepartementet og Skatteklagenemnda.

På spørsmål om hva som blir det viktigste han skal gjøre som juridisk direktør i Skatteetaten, svarer Johannessen:

– Å etablere forståelse for helheten på tvers av ulike interesser, forenkling og raskere utvikling av regelverk, er meget viktig. Skal vi lykkes med å innfri forventninger til gode løsninger for etatens brukere i stort, må unntak, spesialhensyn og skjønnstemaer avløses av enklere regelverk. Her må alle tenke utenfor boksen.

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch