Hun byttet ut jus med pizza: – Altfor mange er opptatt av å stake ut en kurs og bli der

Etter flere år som advokatfullmektig og jurist tok Lilly Sirevåg Søyland et uvanlig valg.
Lilly Sirevåg Søyland. | Foto: Trude Håland/Jærbladet
Lilly Sirevåg Søyland. | Foto: Trude Håland/Jærbladet

– Jeg får brukt den lange utdanningen min samtidig som jeg gjør noe skapende, sier Lilly Sirevåg Søyland til lokalavisen Jærbladet.

Etter å ha fullført jusstudiet i Bergen i 2004, gikk hun det mange vil beskrive som en tradisjonell vei i bransjen. Først var Søyland i flere år advokatfullmektig i Kluge (i dag CMS Kluge) i Stavanger. Der jobbet hun med forretningjus, da særlig selskapsrett og fast eiendom.

Søyland var også dommerfullmektig i Jæren tingrett en periode mens hun var i Kluge, før Skatt Vest ble hennes neste arbeidsgiver. I fem år jobbet hun med bokettersyn i oljebransjen, men etter hvert kjente hun at noe ikke stemte.

– Jeg satt inne på kontoret og skrev det ene dokumentet etter det andre og følte ikke jeg fikk brukt andre sider av meg selv, sier hun til avisen.

Svaret kom i form av en telefon fra Dolly Dimples-gründer Andreas Hatjoullis, som ringte Søyland kort tid etter hun hadde sagt opp jobben i Skatteetaten. Han lurte på om hun ville bli styreleder i hans nye selskap Bankers.

Etter litt betenkningstid, takket Søyland ja. I dag er hun franchise- og etableringsansvarlig i pizzakjeden. I arbeidet med å bygge opp organisasjonen, har lærdommen fra jusstudiet og yrkeserfaringen som advokatfullmektig og jurist kommet godt med. Søyland ville ikke ha vært den foruten.

– Veien blir til mens man går. Jeg synes altfor mange er opptatt av å stake ut en kurs og bare bli der, sier Søyland til Jærbladet.

Etter bare ni måneder i selskapet, overtar hun sjefsstolen

SANDS-partner om ny jobb: – Ringen er på mange måter sluttet

Har prosedert over 30 saker for Høyesterett – nå gir han seg som partner 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også