Wikborg Rein, DNB-advokatene og Lexolve tilbyr traineeprogram i grensesnittet mellom juss og teknologi: – Mer aktuelt enn noen gang

I løpet av ett år har studentene traineeopphold i alle de tre selskapene. Målet er å gi dem bedre innsikt i juridiske spørsmål som påvirkes av teknologi og digitalisering.
Hos Wikborg Rein får studentene muligheten til å jobbe med spørsmål knyttet til personvern, IT-rett, immaterialrett og markedsføringsrett. | Foto: Stian Olsen
Hos Wikborg Rein får studentene muligheten til å jobbe med spørsmål knyttet til personvern, IT-rett, immaterialrett og markedsføringsrett. | Foto: Stian Olsen

I Wikborg Rein blir jusstudentene en del av teamet «Teknologi og digitalisering», i DNB-advokatene får de plass i «Innovasjon og teknologi», mens de i Lexolve får delta i produktutvikling sammen med blant andre jurister, utviklere, designere og programmerere.

Samarbeidet mellom de tre aktørene heter «Digital Trainee».

– Med det økende fokuset på teknologi generelt i samfunnet og stadig utvikling av det juridiske rammeverket på dette området, er Digital Trainee mer aktuelt enn noen gang, forteller Nora Bratheim, som er advokat i Wikborg Rein og tilknyttet advokatfirmaets fagområder for teknologi og digitalisering, til AdvokatWatch.

Studentene som blir kollega med Bratheim og de andre advokatene i teamet i fire uker, får muligheten til å jobbe med spørsmål knyttet til for eksempel personvern, IT-rett, immaterialrett og markedsføringsrett.

Viktig med god kunnskap om IT og teknologi

Bratheim mener dagens samfunn og næringsliv stiller krav til bred kompetanse hos nye kandidater. God kompetanse og forståelse av IT og teknologi er derfor sentralt i rekruttering, forteller hun.

– Samarbeidet gjør det mulig for oss å gi studentene innsikt i flere sider ved en advokathverdag hvor du jobber med juridiske spørsmål påvirket av teknologi og digitalisering, sier Bratheim.

Hun opplever at mottakelsen blant jusstudentene har vært god.

– Vårt inntrykk er at traineeordningen treffer en trend hvor mange studenter velger å spesialisere seg innenfor teknologirelaterte emner, slik som personvern og immaterialrett. Studentene som har deltatt i ordningen gir også gode tilbakemeldinger, og fremhever at det er spennende og lærerikt å få teste ut tre ulike selskaper.

Lexolve-gründeren tror advokatene blir mer spesialiserte

I tillegg til å få jobbe med teknologijuss, blir studentene gjennom oppholdene hos de tre selskapene også eksponert for noe av det som trolig kommer til å være med på å forme morgendagens advokatbransje – ulike former for digitaliseringsprosjekter.

Da Merete Nygaard, som er grunnlegger av og daglig leder i Lexolve, i slutten av november var gjest i en episode av podkasten «Stormkast med Valebrokk & Stordalen», sa hun at hun tror den typiske advokaten kommer til å se svært annerledes ut om 20 år.

– Du vil ha mye mer spesialiserte advokater. Andre typer aktører vil gjøre det som vi ser på som juridisk arbeid i dag, sa Nygaard da.

Disse rykker opp hos Wikborg Rein

Tidligere forretningsadvokat: – Advokaters uavhengighet er allerede i dag en utopi

Diskuterer bransjens fremtid i podkast: – Advokatfirmaene vil bli færre og større 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også