Han blir advokatfirmaets første managing partner noensinne

Samtidig etablerer Advokatfirmaet Kjær en ny partnermodell.
Ny managing partner i Kjær, Thomas Engebretsen. | Foto: Advokatfirmaet Kjær
Ny managing partner i Kjær, Thomas Engebretsen. | Foto: Advokatfirmaet Kjær

Advokatfirmaet Kjær i Kristiansand har oppnevnt advokat og partner Thomas Engebretsen, som selskapets første managing partner. Engebretsen har vært i advokatfirmaet siden 2001, og ble partner fire år senere.

– Vi har vokst jevnt og trutt de siste årene, noe som har økt behovet for administrativ kapasitet. I tillegg har vi en ambisjon om å øke antall ansatte, noe som vil forsterke behovet for bedre struktur og mer ressursbruk på faglig utviklingsarbeid. Oppnevningen av en dedikert managing partner er en konsekvens av dette, sier Thomas Engebretsen i en melding til AdvokatWatch.

Ifølge pressemeldingen innebærer også oppnevnelsen av Engebretsen, at Kjær nå gjør en endring i partnermodellen, som har til hensikt å gjøre advokatfirmaet i stand til å håndtere større og mer komplekse advokatoppdrag.

– Historisk har vi, som de fleste andre advokatfirmaer i regionen, vært organisert som et integrert kontorfellesskap. Den nye modellen er designet for å bygge ett enda sterkere og mer spesialisert kompetansemiljø. Endringen vil ha positiv effekt på effektiviteten av tjenestene vi leverer, samt at det blir enklere å utvide staben ytterligere som resultat av stadig økende oppdragsmengde, mener Engebretsen.

Det jobber totalt elleve medarbeidere i Kjær, inkludert seks partnere og medeiere. Advokatfirmaet, som ble etablert i 1995, omsatte for mer enn 24 millioner kroner i fjor. Det er en økning på nesten ti prosent sammenliknet med året før.

– Vi har hatt solid vekst i 2021, og dette har fortsatt inn i 2022. Vi ønsker å bygge opp det ledende juridiske rådgivningsmiljøet på Sørlandet innenfor våre områder, og har som mål å rekruttere flere fagpersoner – både nyutdannede og erfarne advokater – som identifiserer seg med denne ambisjonen, legger Engebretsen til.

Kjær understreker at de ikke skal være et fullservice advokatfirma, men har særlig spisskompetanse innen fast eiendom, transaksjonsrådgivning, insolvens og restruktureringer, arbeidsrett, immaterialrett, Telecom samt plan- og bygningsrett.

– Selskapet har de seneste årene også bygd opp et dedikert energiteam som yter juridisk rådgivning til virksomheter innen fornybar energi, olje og gass og offshoretjenester, inkludert en rekke leverandørbedrifter som er verdensledende innen sine fagfelt, heter det avslutningsvis i meldingen.

De 10 største advokatfirmaene på Sørlandet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også