– Han har en stødig forståelse av hvordan et advokatfirma skal og bør drives

Grunnlegger og partner i det nest største advokatfirmaet i Nord-Norge gir seg.
Partner og advokat Øyvin Trønsdal. | Foto: Advokathuset Helgeland
Partner og advokat Øyvin Trønsdal. | Foto: Advokathuset Helgeland

Advokat og partner Øyvin Trønsdal avvikler sin advokatpraksis, og trer inn i pensjonisttilværelsen, opplyser Advokathuset Helgeland på sine Facebook-sider. Trønsdals siste arbeidsdag er 30. juni.

Trønsdal etablerte Advokathuset Helgeland sammen med Olaf Fjalstad og Anne Fladvad ved tusenårsskiftet. I dag er det nest største advokatfirmaet, målt i omsetning, i Nord-Norge. Det jobber totalt ni partnere/advokater, to ansatte advokater og to sekretærer i firmaet, fordelt på kontorer i Mo i Rana og Mosjøen.

Ifølge Advokathuset Helgeland har Trønsdal gjennom 40 år som advokat bistått et bredt utvalg små og mellomstore bedrifter fra hele Helgelandsregionen i næringsrelaterte spørsmål. Han har også hatt en rekke styreverv.

«De siste årene har han brukt mye tid på å overføre sin kompetanse og portefølje til kollegaer, for å sikre at hans klienter vil bli godt ivaretatt også i fremtiden. For sin egen del ser Øyvin frem til å kunne tilbringe mer tid sammen med familie og barnebarn, samt til å kløyve ved», heter det i Facebook-meldingen.

Trønsdal beskrives som en svært dyktig advokat og kollega, med mange kvaliteter og en bred kompetanse.

«I tillegg har han mange fine personlige egenskaper; han er raus og diplomatisk, og har hatt stor betydning for firmaets kultur- og verdigrunnlag. Han har også en stødig forståelse av hvordan et advokatfirma skal og bør drives, noe han har innarbeidet både i egne saker og i firmaet for øvrig», skriver Advokathuset Helgeland.

I fjor intervjuet AdvokatWatch daglig leder Ane Hiller Fladvad, som for øvrig er datteren til grunnleggeren Anne Fladvad. Da fortalte hun, at det stod et generasjonsskifte på døra i firmaet. I tillegg til Trønsdal, slutter et par partnere til de neste to-tre årene.

– Det innebærer en stor endring for oss. Masse kompetanse og relasjoner forsvinner med dem, sa Ane Hiller Fladvad, og utelukket ikke at seniorene vil ha en eller annen rolle i firmaet i fremtiden også, for eksempel i en deltidsstilling.

– Vi ser av de rettsgenererte oppdragene at samfunnet ikke helt har restituert seg med tanke på koronaen

Advokatfirma har inngått sponsoravtale med landslagshopper

Sjekk denne grafen: Resultatet for advokatfirmaet skjøt fart etter et grep i 2018 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også