AdvokatWatch

Han er advokat i Finnmarks største advokatfirma. Nå er han innstilt på topp til dommerjobb i sør

To advokater i kontorfellesskap vil også jobbe ved samme tingrett.

Vestre Innlandet tingrett, rettssted Vågåmo. | Foto: Domstol.no

Etter kun å ha gjennomført digitale møter i 2022, var Innstillingsrådet for dommere fysisk samlet i Oslo mandag og tirsdag denne uken.

I løpet av det to dager lange møtet gjorde rådet en rekke innstillinger til dommerstillinger (se hele listen nederst i saken).

Advokat Hans Arne Nysæther er innstilt på topp til embete som tingrettsdommer i Vestre Innlandet tingrett, rettssted Vågåmo. Nysæther jobber til daglig som advokat i Finnmarks største advokatfirma, Hegg & Co. Han har tidligere også jobbet som advokat i Rekve Pleym, som er Nord-Norges største advokatfirma.

– Nysæter arbeider hovedsakelig med prosess for domstolene i straffesaker og sivile saker. Videre bistår han offentlige og private selskaper og sammenslutninger i et bredt spekter av saker. Han jobber også med kontraktsrett, selskapsrett, fast eiendoms rettsforhold, arbeidsrett, konkurs, reindriftsrett og energirett, skriver Hegg & Co om advokaten.

Han er for øvrig fast forsvarer i Hålogaland lagmannsrett samt i Indre og Østre Finnmark tingrett.

Advokat Sigrid Cabot er innstilt på topp til embete som tingrettsdommer ved Haugaland og Sunnhordland tingrett. Cabot jobber som advokat i Responsa hvor hun har vært siden 2012. Ifølge Responsa er hennes hovedarbeidsområder forvaltningsrett, inkludert offentlig anskaffelse og konkurranserett, samt barnevern/barnefordeling. Cabot jobbet i 2002-2003 som dommerfullmektig ved Sunnhordland tingrett. Responsa har kontorer på Stord, Voss og i Haugesund.

Ellers er det verdt å merke seg, at når det gjelder embete som tingrettsdommer ved Møre og Romsdal tingrett, rettssted Molde, er to av fire innstilte fra samme kontorfellesskap. Åge Gustad og Ole Erik Gussiås jobber begge i Advio advokatkontor i Kristiansund.

Resultatet nesten halvert for Finnmarks største advokatfirma

– Vi er sikre på at veksten vil fortsette og at vi vil vinne markedsandeler i våre nærliggende områder 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch