Ligl advokater med trippel partnersignering

Ligl advokater henter tre nye partnere fra samme advokatfirma.
Fredrik Jørner, Trude Gran Johansen og Frode Finnøy. | Foto: Ligl advokater
Fredrik Jørner, Trude Gran Johansen og Frode Finnøy. | Foto: Ligl advokater

Ligl advokater tar opp Fredrik Jørner, Trude Gran Johansen og Frode Finnøy som nye partnere fra 1. juli. Alle tre kommer fra DLA Piper, opplyser firmaet i en melding til AdvokatWatch torsdag kveld.

Fredrik Jørner var senioradvokat i DLA Piper, og har vært tilknyttet firmaets faggruppe for rekonstruksjon og insolvens.

– Han er spesialist innen selskapsrett, entreprise, insolvens og restrukturering. Han bistår jevnlig klienter med transaksjoner, prosedyre og tvisteløsning innenfor disse og tilknyttede fagområder. Jørner oppnevnes jevnlig som bostyrer for konkursbo i Oslo, skriver Ligl.

Trude Gran Johansen var også senioradvokat i DLA Piper, og var tilknyttet samme faggruppe som Jørner.

– Hun er spesialist innen selskapsrett, insolvens, restrukturering og kontraktsrett, og er medforfatter i boka «Konkursrett i et nøtteskall». Johansen oppnevnes jevnlig som bostyrer for konkursbo i Oslo, opplyser Ligl.

Frode Finnøy har vært partner I DLA Piper, og ledet faggruppen for rekonstruksjon og insolvens.

– Finnøy har lang og bred erfaring innen strategisk rådgivning i forbindelse med store og mindre restruktureringsprosesser innenfor ulike bransjer, herunder ved utsatte engasjementer og overfor bedrifter i økonomisk krise. Han har utstrakt erfaring ved kjøp og salg av næringseiendom og større leiekontrakter. Finnøy har lang erfaring som bostyrer, og han leder også utenomrettslige gjeldsforhandlinger. Han har mer enn 20 års erfaring som prosedyreadvokat og med annen tvisteløsning, melder Ligl.

– Finnøy har hatt en rekke styreverv og rådgir også selskaper i forbindelse med ansvarssaker og annen selskapsrett. Han oppnevnes jevnlig som bostyrer for konkursbo i Oslo, skriver firmaet videre om den tredje nye partneren.

Ligl mener signeringene av de nye partnerne styrker selskapets posisjon som et nisjeadvokatfirma.

– Ligl fortsetter dermed å rekruttere topp kvalifiserte advokater fra de største advokatfirmaene i Norge. Målet er å videreutvikle Ligl som nisjefirma innen corporate og strategisk selskapsrettslig rådgivning, rekonstruksjon & insolvens, immaterialrett & teknologi, fast eiendom og tvisteløsning. Dette er fagområder som henger sammen og utfyller hverandre, heter det i meldingen.

Ligl nevner avslutningsvis at sentralt i deres virksomhet ligger en modell, som blant annet tar i bruk effektiviserende teknologi «som sikrer både høy inntjening og mindre timeforbruk». AdvokatWatch har tidligere omtalt firmaets advokatrobot «Ida».

Da AdvokatWatch intervjuet Morten B. Tidemann i Ligl i fjor, fortalte han om utfordringen med å rekruttere advokater til firmaet.

– Rekrutteringen har vært vanskelig fordi det forutsetter at en advokat må tenke annerledes. De må ofre timene til fordel for å bruke «Ida», det har hittil vist seg å være umulig, sa han den gangen.

Nå har altså det umulige blitt mulig, ettersom tre nye partnere er på plass.

Ligl advokater omsatte for 10,1 millioner kroner i 2021. Det var en oppgang på 34,7 prosent sammenliknet med året før.

Ligl advokaters nye partnertrio: – Vi er gründere 

I en sak var timeprisen til Ligl advokater på rundt 22.000 kroner: – Spinnvilt

– Forbudet mot eksternt eierskap er en oppkonstruert trygghet

– De tre som forlot DLA Piper håndterte som bostyrere en del mindre nasjonale insolvenser og konkurser, som ikke er så strategisk viktig for oss 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også