AdvokatWatch

– Det er tidlig i studietiden, men dette er definitivt noe jeg kunne tenke meg å jobbe med når jeg er ferdigutdannet

Mohammad Faraz Malik bruker sommeren som frivillig hos Rettssenteret.

Rettssenteret holder til i Juristenes hus i Oslo sentrum. | Foto: Google Street View

Det er Akers Avis Groruddalen som skriver om den unge jusstudenten som har fullført ett år av studiet ved Universitetet i Sørøst-Norge, og som nå er frivillig hos Rettssenteret i Oslo.

Stiftelsen har «Rett for alle» som sin visjon.

– Så å si alle vil på ett eller annet tidspunkt ha behov for juridisk hjelp. Da skal ikke ting som økonomi gjøre at du ikke får den hjelpen du har rett på, sier Mohammad Faraz Malik til avisen.

Han gjør mye oppsøkende arbeid for å treffe på målgruppen, som er unge voksne i alderen 18-25 år. På denne tiden av året får de blant annet en del spørsmål i forbindelse med sommerjobb.

Advokater, jurister, jusstudenter og andre frivillige kan svare på spørsmålene Rettssenteret får. Ambisjonen til senteret er å på sikt kunne tilby et landsdekkende tilbud gjennom nettbaserte løsninger.

Malik, som kalles Aresh, sier at det har vært noe helt annet å få jobbe med jussen enn å bare lese bøker. Til høsten skal 19-åringen tilbake på skolebenken. Han tar med seg verdifull erfaring.

– Det er tidlig i studietiden, men dette er definitivt noe jeg kunne tenke meg å jobbe med når jeg er ferdigutdannet, sier han.

Til høsten starter hun som advokatfullmektig i hjemkommunen. I sommer er den ferske juristen ferievikar på et sykehjem 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch