Fikk nei til å etablere master i rettsvitenskap – styrker jussatsingen med fire ansettelser

Handelshøyskolen BI henter fra tre universiteter og Regjeringsadvokaten.
Johan Boucht (øverst til venstre), Jon Petter Rui, Ellen Johanne Eftestøl og Marius Emberland. | Foto: Universitetet i Oslo / Universitetet i Bergen / Lise Åserud, NTB
Johan Boucht (øverst til venstre), Jon Petter Rui, Ellen Johanne Eftestøl og Marius Emberland. | Foto: Universitetet i Oslo / Universitetet i Bergen / Lise Åserud, NTB

Handelshøyskolen BI forteller i en pressemelding fredag at skolen har ansatt fire nye professorer ved Institutt for rettsvitenskap.

De fire er Johan Boucht fra Universitetet i Oslo, Jon Petter Rui fra Universitetet i Bergen, Ellen Johanne Eftestøl fra Helsingfors universitet og Marius Emberland fra Regjeringsadvokaten.

– Med disse fire rekrutteringene er vi et stort skritt på vei i å nå målet om å etablere et av Europas fremste forsknings- og undervisningsmiljøer når det gjelder offentlig- og privatrettslig regulering og sanksjonering av økonomisk aktivitet, sier Morten Kinander, instituttleder ved institutt for rettsvitenskap og styring.

– Dette er viktig ikke bare for BI og vårt miljø, men det gjør at absolutte fagautoriteter kan samles under ett tak, og dermed utvikle et miljø med europeisk betydning i Norge, sier Kinander videre.

Både Boucht og Rui driver i dag med strafferettsforskning knyttet til økonomisk kriminalitet. Eftestøl er professor i civil- og handelsrett ved Helsingfors universitet. Emberland har fagansvar for folkerett og internasjonale menneskerettigheter hos Regjeringsadvokaten.

– Med disse nye ansettelsene får vi virkelig styrket et juridisk fagmiljø som er opptatt av de rettslige rammene for et norsk næringsliv og en norsk velferdsstat, sier BI-rektor Karen Spens.

De fire nyansettelsene har «omfattende undervisningskompetanse innen de fagene som de skal ha fagansvar for på det planlagte masterstudiet i rettsvitenskap på BI, og ventes å ville ta en sentral rolle i oppbygning og kvalitetssikring av studiet», skriver BI.

BI, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder søkte i oktober i fjor om å få etablere en master i rettsvitenskap. I juli fikk alle tre nei. Den sakkyndige komiteen til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen trakk fram at det var «... særlig kravene til fagmiljøets størrelse og kvalifikasjoner som er bakgrunnen for at komiteen ikke kan anbefale godkjenning av søknaden» på det tidspunktet.

Får nei til å etablere master i rettsvitenskap

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også