Havbruksrettsspesialist Erik Staurset Andresen blir partner i Schjødt: – Ser et behov for å jobbe i et større firma

Andresen kommer fra Øverbø Gjørtz og tiltrer som partner i Schjødt 1. januar.
Erik Staurset Andresen blir partner i Schjødt ved nyttår. | Foto: Øverbø Gjørtz
Erik Staurset Andresen blir partner i Schjødt ved nyttår. | Foto: Øverbø Gjørtz

Schjødt offentliggjør signeringen på sine hjemmesider

– Slik sjømatnæringen utvikler seg, og da særlig havbrukssektoren, ser jeg et behov for å jobbe i et større firma som kan tilby klientene spesialiserte råd innenfor alle rettsområder, sier Andresen.

Han vil være tilknyttet Schjødts kontor i Ålesund.

Andresen har vært partner i Øverbø Gjørtz siden 2020. Han har gitt råd til klienter innen fiskeri- og havbruksnæringen i hele landet, blant annet i spørsmål knyttet til regulatoriske rammebetingelser og konsesjoner/tillatelser, søknadsprosesser og klagesaker for alle sektormyndigheter, kontraktsforhandlinger og tvisteløsning.

Han har tidligere arbeidet i fiskeri- og havbruksavdelingen i Wikborg Rein og hos Fiskeridirektoratet. Ved sistnevntes hovedkontor jobbet Andresen i fem år med regelverksutvikling og klagebehandling av tildelings- og tilsynssaker innenfor havbruksforvaltningen.

– Schjødt satser tungt på fiskeri- og havbruk. Med Erik på plass, løfter vi oss enda et hakk og blir ledende også på dette feltet, sier managing partner Erling Ueland i pressemeldingen fra advokatfirmaet.

Andresen er også medlem av Advokatforeningens lovutvalg for fiskeri og havbruk og tilsvarende utvalg hos Juristenes utdanningssenters.

– Vi er svært glade for at Erik har valgt Schjødt, og er overbevist om at han vil passe perfekt hos oss. Med sin lange fartstid innen havbruk vil han tilføre oss verdifull kompetanse og erfaring, sier Schjødt-partner Tore Fjørtoft, som leder firmaets fiskeri- og havbruksgruppe.

Denne gruppen teller i dag tolv advokater.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også