Satser på spesialiserte advokattjenester i distriktet: – Stadig færre driver med landhandleri

I den lille byen Verdal i Trøndelag har advokatfirmaet Seland Rödl & Partner valgt å etablere et avdelingskontor. De mener de har fylt et tomrom i markedet.
SPESIALISERING: Ingolf Holmen mener det er fullt mulig å drive med spesialiserte advokattjenester i distriktet. | Foto: Google Maps / Seland Rödl & Partner
SPESIALISERING: Ingolf Holmen mener det er fullt mulig å drive med spesialiserte advokattjenester i distriktet. | Foto: Google Maps / Seland Rödl & Partner

Det er advokat Ingolf Holmen som har flyttet hjem for å drive avdelingskontoret. Han forteller til Midtnorsk Næringsliv at det var et tomrom å fylle med spesialiserte advokattjenester i distriktet like nord for Trondheim.

– Det blir altså stadig færre advokater som driver såkalte landhandleri, et uttrykk som blir brukt om små advokatfirma som tar på seg oppdrag på mange ulike rettsområder, sier Holmen til avisen.

Selskapet satser på forretningsjus i Verdal. Holmen selv jobber hovedsakelig med fast eiendom, kontraktsrett og forvaltningsrett. 

Han forteller at det er en helt tydelig trend blant advokatene, flere spesialiserer seg innenfor visse rettsområder. Holmen er av oppfatningen om at mange ikke er helt klar over at det kan lønne seg å oppsøke en spesialist når man er ute etter rettshjelp.

I tillegg til åpningen av det lokale kontoret ble Seland Rödl & Partner sammen med Sparebank 1 SMN hovedsamarbeidspartneren til Innherred Næringsforening i 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også