Dropper «verdens første robotadvokat» i rettssak etter trusler om fengsel

Utviklerne ønsker å redusere folks behov for kostbare advokater.
LITE STØTTE: Selskapet som står bak «robotadvokaten» sier advokatbransjen er skeptisk til den nye teknologien. | Foto: Colourbox
LITE STØTTE: Selskapet som står bak «robotadvokaten» sier advokatbransjen er skeptisk til den nye teknologien. | Foto: Colourbox

Denne måneden skulle «verdens første robotadvokat» debutere som forsvarer for en person som skal møte i retten i USA på grunn av en trafikkbot. 

«Robotadvokaten», som er utviklet av selskapet DoNotPay, styres fra en smarttelefon og er bygget oppå ChatGPT-teknologien. Den lytter til argumenter i retten, og forteller tiltalte gjennom hodetelefoner hva vedkommende skal si.

Men nå skrinlegges eksperimentet, i alle fall i denne omgang, skriver CBS News. På Twitter hevder grunnlegger og administrerende direktør i DoNotPay, Joshua Bowder, at statsadvokaten truet med seks måneders fengsel hvis selskapet gjennomførte planen med å la «robotadvokaten» prosedere i en fysisk rettssal.

Ifølge Bowder er målet med «robotadvokaten» å demokratisere juridisk representasjon ved å gjøre det gratis for de som ikke har råd, og i noen tilfeller redusere behovet for kostbare advokater. Han sier videre at advokatbransjen ikke er spesielt begeistret for roboten.

DoNotPay har hentet 27,7 millioner dollar fra ulike venturekapitalfond, ifølge nettstedet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også