Legal tech-selskap vil doble antall brukere i 2024

Justify med ambisiøst mål.
GRUNNLEGGER: Dag Josef Foss er advokat, gründer og daglig leder i Justify, | Foto: Justify
GRUNNLEGGER: Dag Josef Foss er advokat, gründer og daglig leder i Justify, | Foto: Justify

Justify, med forretningsadresse i Stavanger, har utviklet sin egen juridiske plattform som ble tatt i bruk mars 2020. Plattformen gir privatpersoner mulighet til å blant annet opprette fremtidsfullmakter, testamenter og samboerkontrakter.

Advokat, grunnlegger og daglig leder Dag Josef uttalte til AdvokatWatch i januar i fjor at advokatfirmaer ikke er Justifys konkurrenter.

– Våre kunder er de som burde gjort noe, men som ikke gjør noe. 90 prosent av markedet har et udekket juridisk behov, sa han.

Selskapet har i dag en rekke distribusjonspartnere innenfor banker, forsikringsselskaper og organisasjoner. På sine nettsider opplyser Justify at de har litt over 40.000 brukere. Målet er en dobling av brukermassen til neste år, forteller Foss til Finansavisen

– Det er ambisiøst, men vi har vokst i god fart frem til nå, og har ingen planer om å slakke ned, sier han.

Foss forteller videre at målet er å etablere seg i utlandet, men at det ikke er satt noen tidsfrist på det.

Som AdvokatWatch nylig fortalte omsatte Justify for 4,8 millioner kroner i fjor, det samme som året før. Driftsresultatet endte på minus 6,4 millioner kroner (minus 7,5 millioner kroner i 2021).

«Selskapet har opplevd høy omsetningsvekst utover regnskapsåret, som har fortsatt i første kvartal 2023. Den grunnleggende driften av selskapet vil derfor med dagens omsetning kunne være lønnsom i løpet av 2023», står det i årsregnskapet.

«Det er allikevel betydelige kostnader knyttet til utvikling av nye tjenester, som utgjør en stor del av kostnadene i selskapet. Det har medført til at selskapet måtte innhente ekstra kapital i januar 2023. Selskapet vedtok en kapitalforhøyelse i januar 2023 på sju millioner kroner, som øker egenkapitalen i selskapet til 12,4 millioner kroner», heter det videre.

Til Finansavisen sier Foss at målet er å være lønnsom i 2024 og kanskje allerede fra høsten av.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også