Millionstøtte skal styrke AI-kunnskapen til jusstudenter i Bergen

– Arbeidslivsrelevant AI-kompetanse vil være helt essensielt for morgendagens jurister, uttaler førsteamanuensis ved universitetet. 
NYTT AI-PROSJEKT: Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen, går i gang med nytt AI-prosjekt. | Foto: Marit Hommedal / NTB
NYTT AI-PROSJEKT: Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen, går i gang med nytt AI-prosjekt. | Foto: Marit Hommedal / NTB

Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen har fått rundt 1,2 millioner kroner til et et pilotprosjekt som skal gjøre AI-opplæring til en sentral brikke i jussutdanningen, står det i en pressemelding fra UiB.

«Pilotprosjektet har oppstart kommende høstsemester. Da starter arbeidet med å utvikle de ulike læringsaktivitetene i prosjektplanen. Studieåret 2025/26 skal det nye undervisningsopplegget rulles ut på 1.- og 2. studieår. På 3.-,4.- og 5. studieår er det implementering fra høsten 2026», heter det i meldingen.

Jussprofessor Jan-Ove Færstad, samt førsteamanuensis Malgorzata Cyndecka og professor Synne Sæther Mæhle, er ansvarlig for prosjektet.

– Arbeidslivsrelevant AI-kompetanse vil være helt essensielt for morgendagens jurister, sier Malgorzata Cyndecka.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også