AdvokatWatch

Pendlerbolig-rotet: Grette har fått oppdraget med å revidere Stortingets praksis

Stortinget estimerer at innleide skatteadvokater vil måtte jobbe mellom 800-1.000 timer for å rydde opp i og tolke skattelover Stortinget selv har vedtatt.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Det skriver Aftenposten.

I dag får politikere som bor mer enn 40 kilometer fra Stortinget, gratis stortingsleilighet betalt av fellesskapet. Men ifølge Skatteetaten skal politikerne skatte på denne fordelen - unntaket er hvis de har boutgifter på hjemstedet.

Nå har Advokatfirmaet Grette fått oppdraget med å revidere Stortingets praksis.

I mandatet, som Aftenposten har fått innsyn i, står det at advokatene «skal gi oversikt over alle skattemessige forhold knyttet til representantenes ordninger, slik at det kan ryddes opp der det eventuelt skulle vært skatteplikt og for å sikre at skatteplikten blir korrekt håndtert fremover».

– Det er snakk om den skattemessige håndteringen av alle ordningene for representantene, ikke bare pendlerboliger, skriver stortingsdirektør Marianne Andreassen i en e-post til avisen.

Grette vil ikke oppgi overfor Aftenposten hvilke timepriser de vil operere med i oppdraget. Partner Jacob Sverdrup Bjønness-Jacobsen viser til at prisene er å anse som «forretningshemmeligheter».

Ifølge direktør Andreassen vil det koste om lag to millioner kroner å gjennomføre en bred skatterevisjon av stortingsrepresentantenes ordninger.

Grette skal etter revisjonen overlevere en rapport til Stortingets administrasjon. Advokatfirmaet har fått frist til 30. november i år.

Advokat fikk ikke ønske-komiteen sin på Stortinget

Domstoladministrasjonen: Omgjøring av reform vil koste 75 millioner kroner 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch