AdvokatWatch

Avtroppende stortingspresident Eva Kristin Hansen har hyret John Christian Elden

Det opplyser hun i en SMS til Aftenposten.

Eva Kristin Hansen fortsetter som stortingspresident frem til hennes erstatter er klar. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Den avtroppende stortingspresidenten fra Arbeiderpartiet skriver til avisen at hun foreløpig ikke er kontaktet av politiet, som torsdag i forrige uke ble bedt om å etterforske pendlerbolig-sakene.

Det var Adresseavisen som avslørte at Hansen i tre år fikk gratis pendlerbolig fra Stortinget selv om hun eide bolig i nærheten av Oslo. Saken endte med at hun trakk seg som stortingspresident.

Hun henviser ellers til Elden, som bekrefter overfor Aftenposten at han nå representerer Hansen. Elden sier til Dagbladet at Hansen ser ut til å ha fulgt reglene slik de er formulert og vedtatt.

– Slik jeg leser Stortingets egne regler, er det ikke presidenten som har misforstått disse, men en ny tolkning fra mediene og Stortingets administrasjon, etter henvendelsen fra Adresseavisen forrige uke, sier Elden i et intervju med Dagbladet mandag.

– Det er grunnleggende i strafferetten for alle som utsettes for mistanke, at ingen kan dømmes i strid med lovens ordlyd. Uklarheter ved formuleringer skal komme de mistenkte til gode. Det gjelder også for stortingsrepresentanter, fortsetter advokaten.

Stortingets presidentskap besluttet i september at det skal foretas en ekstern gjennomgang av reglene for ordningen med pendlerboliger. Formålet er å sikre at regelverket er mest mulig i samsvar med intensjonen bak ordningen, skriver Stortinget.

Torsdag i forrige uke ble det klart at CMS Kluge-partner Amund Noss er en av to advokater som er oppnevnt i utvalget som skal granske pendlerboligordningen. Thrine Skaga, som er advokat og assisterende daglig leder i Fagforbundet, er også med i utvalget.

Advokater har sendt brev til justis- og beredskapsministeren: – Ingen grunn til å vente og se hvordan dagens løsning fungerer

Innstilt til ny dommerstilling samtidig som han er politianmeldt for uriktig forklaring for lagmannsretten 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch