Mehl under Stortingets spørretime: Regjeringen kommer til å lytte i bråket om domstolsreversering

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) gjør det klart at regjeringen kommer til å lytte til de innspillene som kommer om reversering av domstolsreformen.
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
NTB

– Det å lytte, det er noe Høyre og den forrige regjeringen har vært veldig dårlige på i denne saken, sa Mehl i spontanspørretimen på Stortinget onsdag.

Hun ble der utfordret av Ingunn Foss (H), som beskyldte Mehl for å ha kastet domstolene ut i en «kaotisk prosess med ny usikkerhet».

Bakteppet er at regjeringen har sendt et forslag ut på høring som i stor grad vil reversere domstolsreformen som den forrige regjeringen sto bak.

– Det er viktig for Senterpartiet og Arbeiderpartiet i denne regjeringen å sikre at vi har lokal tilstedeværelse av domstoler i hele Norge, sa Mehl.

– Derfor har vi nå gått i gang med å gjennomføre ett av punktene fra Hurdalsplattformen, som handler om at vi vil gjenopprette mange av de domstolene som den forrige regjeringen, som Høyre var en del av, la ned.

Men regjeringen kommer til å lytte til de innspillene som kommer i høringen som nå er i gang, understreket justisministeren.

– Jeg ønsker en god og grundig prosess. Derfor har jeg lagt ut dette forslaget på høring i tre måneder. Etter det så vil vi også foreta grundige avveininger før vi kommer med et endelig forslag.

Utfordrer Mehl om reversering av domstoler i spørretimen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også