Pendlerbolig-saken: Hadia Tajik hyrer inn advokat Einar Harboe

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) skal betale ekstra skatt for årene 2006-2010 da hun hadde pendlerbolig.
Einar Harboe. | Foto: Harboe & Co
Einar Harboe. | Foto: Harboe & Co

Det skriver Tajik i et innlegg på Facebook onsdag ettermiddag.

Ifølge Tajik skjer innbetalingen gjennom den frivillige merinnbetalingsordningen.

– Jeg har kontaktet Skatteetaten for å varsle innbetalingen, og bedt skatteadvokat Einar Harboe gjøre en beregning av hva skattefordelen for årene 2006-2010 utgjør. Dette kommer jeg til å betale inn, skriver hun.

Harboe er grunnlegger av Harboe & Co. Han var tidligere partner i BAHR, og har også jobbet i Finansdepartementet. I perioden 1980-1981 var Harboe kontorsjef ved Skattedirektoratet.

Ifølge VG fikk Tajik skattefri pendlerbolig, med en kontrakt hun aldri brukt.

– VG har omtalt at jeg i dag ikke kan dokumentere utgiftene jeg hadde hos mine foreldre i 2006, da jeg ble tildelt pendlerbolig, og at jeg ikke oppdaterte informasjon til arbeidsgiver da jeg valgte å ikke benytte meg av leiekontrakten jeg hadde levert til dem, skriver Tajik videre.

– Jeg burde håndtert dette annerledes allerede da, ved å gi arbeidsgiver oppdatert informasjon. Det gjorde jeg ikke - og det beklager jeg, legger hun til.

Advokat Olav Lægreid har tidligere uttalt til NRK, at han mener Tajik bør vurdere å trekke seg.

Ifølge Advokatforeningen var det Mehls uttalelser i et brev, som gjorde at de ba om et møte med Konkurransetilsynet - Tilsynet opplyser derimot at forespørselen om møte kom dagen før justisministerens brev ble mottatt hos foreningen

Ordfører tar ikke gjenvalg: – Jeg har fått spørsmål fra noen firmaer om jeg kan tenke meg å begynne å jobbe som advokat igjen

Elden-partner Inger Zadig kjenner seg igjen i beskrivelsene i anonymt blogginnlegg: «Ene og alene årsaken til at jeg flyktet fra forretningsadvokatbransjen» 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også