AdvokatWatch

Pendlerbolig-saken: Hadia Tajik hyrer inn advokat Einar Harboe

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) skal betale ekstra skatt for årene 2006-2010 da hun hadde pendlerbolig.

Einar Harboe. | Foto: Harboe & Co

Det skriver Tajik i et innlegg på Facebook onsdag ettermiddag.

Ifølge Tajik skjer innbetalingen gjennom den frivillige merinnbetalingsordningen.

– Jeg har kontaktet Skatteetaten for å varsle innbetalingen, og bedt skatteadvokat Einar Harboe gjøre en beregning av hva skattefordelen for årene 2006-2010 utgjør. Dette kommer jeg til å betale inn, skriver hun.

Harboe er grunnlegger av Harboe & Co. Han var tidligere partner i BAHR, og har også jobbet i Finansdepartementet. I perioden 1980-1981 var Harboe kontorsjef ved Skattedirektoratet.

Ifølge VG fikk Tajik skattefri pendlerbolig, med en kontrakt hun aldri brukt.

– VG har omtalt at jeg i dag ikke kan dokumentere utgiftene jeg hadde hos mine foreldre i 2006, da jeg ble tildelt pendlerbolig, og at jeg ikke oppdaterte informasjon til arbeidsgiver da jeg valgte å ikke benytte meg av leiekontrakten jeg hadde levert til dem, skriver Tajik videre.

– Jeg burde håndtert dette annerledes allerede da, ved å gi arbeidsgiver oppdatert informasjon. Det gjorde jeg ikke - og det beklager jeg, legger hun til.

Advokat Olav Lægreid har tidligere uttalt til NRK, at han mener Tajik bør vurdere å trekke seg.

Ifølge Advokatforeningen var det Mehls uttalelser i et brev, som gjorde at de ba om et møte med Konkurransetilsynet - Tilsynet opplyser derimot at forespørselen om møte kom dagen før justisministerens brev ble mottatt hos foreningen

Ordfører tar ikke gjenvalg: – Jeg har fått spørsmål fra noen firmaer om jeg kan tenke meg å begynne å jobbe som advokat igjen

Elden-partner Inger Zadig kjenner seg igjen i beskrivelsene i anonymt blogginnlegg: «Ene og alene årsaken til at jeg flyktet fra forretningsadvokatbransjen» 

Mer fra AdvokatWatch

Henlegger anmeldelse mot Per Danielsen

Oslo politidistrikt åpner ikke etterforskning mot advokat Per Danielsen i faktureringssak, etter at han ble anmeldt av bostyrer for tvangsoppløsningsboet til Rondeslottet Hotell, Anders G. Bjørnsen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch