Ukraina-krisen: Internasjonale advokatfirmaer er i høy beredskap

Internasjonale advokatfirmaer har beredskapsplaner på plass i forbindelse med den eskalerende krisen i Ukraina.
Fra havnebyen Mariupol i Øst-Ukraina. Bildet er tatt torsdag morgen. | Foto: AP Photo/Sergei Grits
Fra havnebyen Mariupol i Øst-Ukraina. Bildet er tatt torsdag morgen. | Foto: AP Photo/Sergei Grits

Denne uken bekreftet president Vladimir Putin, at Russland anerkjenner Luhansk og Donetsk som uavhengige stater. Anerkjennelsen har blitt møtt med fordømmelser og sanksjoner fra vestlige land

Torsdag morgen melder flere medier, inkludert NTB, at russiske styrker har innledet angrep på Ukraina. NATO-sjef Jens Stoltenberg fordømmer angrepet.

Flere store internasjonale advokatfirmaer har kontorer i Kyiv. Lawgazette skrev tirsdag, at advokatfirmaene i Ukraina er i høy beredskap i forbindelse med det som skjer i landet.

Ifølge nettstedet har CMS Cameron McKenna 40 nasjonale og internasjonale kvalifiserte advokater i Kyiv-kontoret, mens Baker McKenzie og Dentons også opererer fra landet.

– Dentons har beredskapsplaner på plass for å holde kontakten med folkene våre og sikre forretningskontinuitet i tilfelle eskalering. På dette tidspunktet forblir vårt Kyiv-kontor åpent og fullt operativt. Vi overvåker situasjonen nøye og har tiltak på plass for å sikre at vi kan gi våre kolleger i Kyiv all hjelp de trenger, uttalte en talsperson for Dentons tidligere denne uken.

I en annen uttalelse sa den ukrainske advokatforeningen, at de to utbryterregionene er «integrerte deler» av Ukraina, og at enhver annen tolkning fordømmes av det profesjonelle juridiske miljøet.

Pendlerbolig-saken: Hadia Tajik hyrer inn advokat Einar Harboe

Ifølge Advokatforeningen var Mehls brev, som gjorde at de ba om et møte med Konkurransetilsynet - Tilsynet opplyser derimot at forespørselen om møte kom dagen før justisministerens brev ble offentlig

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også