Stortinget får mer advokathjelp: – I en slik situasjon har vi behov for skatterettslig spisskompetanse. Grette har slik kompetanse

Grette har bistått Stortinget i to konkrete ting etter at advokatfirmaet la frem sin skatterevisjon rapport i desember, ifølge VG.
Grette har kontorer på Filipstad Brygge. | Foto: Stian Olsen
Grette har kontorer på Filipstad Brygge. | Foto: Stian Olsen

I desember i fjor la Grette frem en skatterevisjons rapport på 217 sider, som konkluderte med at Stortinget ikke hadde gjort noe skattemessig galt i forbindelse med representantenes ordninger.

– Vi registrerer at advokatfirmaet Grette har en annen vurdering av skatteplikten. Vår forståelse er godt forankret i lovtekst siden 1927, i forarbeider og langvarig ligningspraksis, uttalte skattedirektør Nina Schanke Funnemark i en pressemelding i etterkant av fremleggelsen.

Rapporten var anslått til å koste cirka to millioner kroner, men prislappen endte på 3,75 millioner kroner

Nå skriver VG at Stortinget har fått ytterligere hjelp fra Grette etter at rapporten ble lagt frem. Ifølge avisen har Stortinget fått bistand til å utforme et brev til Skatteetaten, der de skriver at de er uenige med etatens lovtolkning. I tillegg har Grette bistått Stortinget i en pågående arbeidsgiverkontroll, som Skatteetaten gjør av pendlerboligpraksisen.

En faktura, som VG har fått innsyn i, viser at Grette har fakturert 186.578 kroner i andre halvdel av desember og i januar. Det er ikke kjent hvor store fakturaene for februar og mars blir på.

– Som andre skattesubjekter i Norge, både offentlige og private, har vi i en slik situasjon behov for skatterettslig spisskompetanse. Grette har slik kompetanse, og vi har ikke egne skattejurister ansatt i Stortingets administrasjon, forklarer Stortingets direktør Marianne Andreassen i en e-post til VG.

Skatteetaten svarer Grette: – Vår forståelse er godt forankret i lovtekst siden 1927, i forarbeider og langvarig ligningspraksis

Grettes skatterapport nesten dobbelt så dyr som planlagt

Grette i 217 sider lang rapport: – Stortinget har i utgangspunktet håndtert alle ordninger for politikerne skattemessig riktig 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også