AdvokatWatch

Pendlerboligsakene: Grette har hittil fakturert for 4,2 millioner kroner

Stortinget har offentliggjort ny Grette-faktura knyttet til jobben med de såkalte pendlerboligsakene.

Foto: Aleksander Losnegård

Rett før jul la Grette frem sin skatterevisjon rapport knyttet til pendlerboligsakene. Rapporten var anslått til å koste cirka to millioner kroner (inkludert moms), men endte på 3,8 millioner kroner.

Etter at rapporten ble overlevert, har Stortinget fortsatt å bruke Grette. Tidligere denne måneden ble det kjent at Stortinget har fått bistand av Grette til å utforme et brev til Skatteetaten, der de skriver at de er uenige med etatens lovtolkning. I tillegg har Grette bistått Stortinget i en pågående arbeidsgiverkontroll, som Skatteetaten gjør av pendlerboligpraksisen. Advokatfirmaet fakturerte Stortinget 186.578 kroner i andre halvdel av desember og i januar, ifølge VG.

Nå har VG også fått innsyn i fakturaen Grette sendte Stortinget for arbeidet med pendlerboligsakene i februar. Den er ifølge avisen på 292.543 kroner.

Avisen har ennå ikke fått innsyn i mars-fakturaen.

Stortinget får mer advokathjelp: – I en slik situasjon har vi behov for skatterettslig spisskompetanse. Grette har slik kompetanse

Skatteetaten svarer Grette: – Vår forståelse er godt forankret i lovtekst siden 1927, i forarbeider og langvarig ligningspraksis

Grettes skatterapport nesten dobbelt så dyr som planlagt 

Mer fra AdvokatWatch

Henlegger anmeldelse mot Per Danielsen

Oslo politidistrikt åpner ikke etterforskning mot advokat Per Danielsen i faktureringssak, etter at han ble anmeldt av bostyrer for tvangsoppløsningsboet til Rondeslottet Hotell, Anders G. Bjørnsen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch