Pendlerboligsakene: Grette har hittil fakturert for 4,2 millioner kroner

Stortinget har offentliggjort ny Grette-faktura knyttet til jobben med de såkalte pendlerboligsakene.
Foto: Aleksander Losnegård
Foto: Aleksander Losnegård

Rett før jul la Grette frem sin skatterevisjon rapport knyttet til pendlerboligsakene. Rapporten var anslått til å koste cirka to millioner kroner (inkludert moms), men endte på 3,8 millioner kroner.

Etter at rapporten ble overlevert, har Stortinget fortsatt å bruke Grette. Tidligere denne måneden ble det kjent at Stortinget har fått bistand av Grette til å utforme et brev til Skatteetaten, der de skriver at de er uenige med etatens lovtolkning. I tillegg har Grette bistått Stortinget i en pågående arbeidsgiverkontroll, som Skatteetaten gjør av pendlerboligpraksisen. Advokatfirmaet fakturerte Stortinget 186.578 kroner i andre halvdel av desember og i januar, ifølge VG.

Nå har VG også fått innsyn i fakturaen Grette sendte Stortinget for arbeidet med pendlerboligsakene i februar. Den er ifølge avisen på 292.543 kroner.

Avisen har ennå ikke fått innsyn i mars-fakturaen.

Stortinget får mer advokathjelp: – I en slik situasjon har vi behov for skatterettslig spisskompetanse. Grette har slik kompetanse

Skatteetaten svarer Grette: – Vår forståelse er godt forankret i lovtekst siden 1927, i forarbeider og langvarig ligningspraksis

Grettes skatterapport nesten dobbelt så dyr som planlagt 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også