Advokat kan bli ny ordfører for Høyre

Cecilie Dahl-Jørgensen Pind kan mandag bli valgt til ordførerkandidat for Høyre i Nordre Follo.
Cecilie Dahl-Jørgensen Pind kan mandag bli valgt som ordførerkandidat i Norde Follo. | Foto: Codex Advokat
Cecilie Dahl-Jørgensen Pind kan mandag bli valgt som ordførerkandidat i Norde Follo. | Foto: Codex Advokat

Det skriver Østlandets Blad.

Det er først i september 2023 at det kan bli ordførerskifte i Nordre Follo, men mandag 13. mai skal ordførerkandidatene velges. En av de potensielle kandidatene er advokat Cecilie Dahl-Jørgensen Pind fra Ski, som er den eneste nominerte fra Høyre. På Høyre sine egne sider skriver de at det er en enstemmig nominasjonskomité i Nordre Follo Høyre som har innstilt Pind som ordførerkandidat.

«Cecilie har vist komiteen at hun er god til å fremme Høyres politikk, både i media og i kommunestyret. Hun har tydelige lederegenskaper, og et samlende og vinnende vesen. Dette er egenskaper komiteen har lagt spesielt vekt på i den oppbyggingsfasen og de utfordringene fellesskapet har», skriver partiet i en nyhetsmelding på hjemmesiden.

Pind jobber som senioradvokat med familierett og arv som spesialområde i Codex Advokat Oslo, hvor hun har vært siden i fjor.

Pind kom til Codex fra Graffoco advokatfirma, og har tidligere jobbet i Industri Energi, Protector Forsikring og for Oslo kommune. Hun var ferdigutdannet fra Universitetet i Bergen i 2002, og fikk sin advokatbevilling i 2014, da hun jobbet hos Protector.

Til Østlandets Blad forteller den nominerte ordførerkandidaten at hun synes det var gøy å bli spurt.

– Den tilliten partiet viser ved å spørre meg, veide mye for at jeg svarte ja. Samtidig ser jeg på dette som en dør som åpnet seg nå, og som jeg kanskje ikke vil få igjen, sier hun.

Pind er blant flere advokater som har ledende roller i politikken. John Christian Elden, fra advokatfirmaet Elden, ble i desember leder for Ullern Høyre, og Morten Steenstrup fra SANDS ble i januar offisielt valgt frem som leder for Oslo Høyre.

Administrerende direktør i Codex Advokat Oslo: – Det har gitt oss ekstra utfordringer

Ryger-partner returnerer til Codex

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også