Sands ba om 100 timer ekstra til gransking – kontrollutvalg innvilget halvparten

Granskingsprosessen har vært mer krevende enn det firmaet normalt opplever.
SANDS gjennomfører en gransking på oppdrag fra Alver kommune. | Foto: Tonje Waal Karlsen
SANDS gjennomfører en gransking på oppdrag fra Alver kommune. | Foto: Tonje Waal Karlsen

Det var våren 2019 at to lærere ved Knarvik ungdomsskole utenfor Bergen ble beskyldt for å ha krenket to elever. Etter å ha følt seg dårlig behandlet av skolen og kommunen sluttet den ene læreren i jobben, mens den andre følte seg presset til å godta en sluttpakke på 770.000 kroner. Ingen av dem kjente seg igjen i anklagene.

Tidligere i år fikk Sands i oppdrag å granske de to lærersakene.

Advokatfirmaet skulle bruke 300 timer og levere sin rapport til kontrollutvalget i Alver kommune innen 1. november. Oppdraget har en ramme på én million kroner, skriver Avisa Nordhordland.

Nå har kontrollutvalget i Alver kommune gitt Sands 50 timer ekstra, etter at advokatfirmaet ba om 100 timer ekstra og utsatt frist til 1. desember. Det har vist seg å være mer krevende å gjennomføre intervjuer og informasjonsinnhenting enn normalt, ifølge firmaet.

Planlagte intervjuer har blitt forsinket, og det mangler godkjenning av flere intervjureferater. Det har forsinket oppfølgingssamtaler, skriver Avisa Nordhordland. Det kan også være aktuelt å intervjue ytterligere personer i granskingsprosessen, ifølge lokalavisen.

Lederen for kontrollutvalget i Alver kommune, Jimmy Pasali, og sekretær Trude Bruket opplyste under et ekstraordinært møte i kontrollutvalget mandag at de har møtt granskingsutvalget for å høre mer om behovet. Skulle det vise seg at de 50 timene ekstra ikke holder, har leder Pasali fullmakt til å øke rammen uten at hele kontrollutvalget må fatte et vedtak om å innvilge flere timer.

Kontrollutvalget har også innvilget utsatt frist til 1. desember, men ber om at rapporten sendes over så fort den er klar. I desember skal kontrollutvalget behandle rapporten, før den så oversendes til kommunestyret i Alver. Det skjer trolig ikke før tidlig på nyåret.

Advokatpartner innstilt på topp til embete som tingrettsdommer

Blir partner i Schjødt: – Matcher min faglige profil helt utmerket

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også