Advokat oppnevnt i nytt utvalg

Utvalget skal utrede en fravikelig samboerlovgivning.
STATSRÅD: Fredag var det statsråd på Slottet. Dette bildet er fra februar. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STATSRÅD: Fredag var det statsråd på Slottet. Dette bildet er fra februar. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oppdatert 4. mars klokken 11.10 med uttalelse fra Carl Henning Leknesund.

Støre-regjeringen har fått oppmerksomhet for å ha satt ned over 30 utvalg siden Arbeiderpartiet og Senterpartiet kom til makten for halvannet år siden. Fredagens statsråd på Slottet resulterte også i et nytt utvalg.

Det skal utrede en fravikelig samboerlovgivning. 

Utvalget ledes av Katrine Kjærheim Fredwall. Hun er førsteamanuensis ved Institutt for privatrett ved Det juridiske fakultet fved Universitetet i Oslo.

Advokat Anders Lorvik Navjord, som i en årrekke har drevet egen praksis i Narvik, er også oppnevnt i utvalget. Det samme er Asbjørn Strandbakken, som er professor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen.

I fredagens statsråd ble også advokat Carl Henning Leknesund utnevnt til førstestatsadvokat og embetsleder ved Agder statsadvokatembeter. Han driver i dag Advokatfirmaet Leknesund i Mandal, men får nå en ny jobb.

– Det er en utrolig interessant stilling. Det er veldig mye spennende som skjer i påtalemyndigheten nå. Statsadvokatene har fått en litt annen rolle enn tidligere. Du skal ikke bare aktorere, men også drive fagledelse og kvalitetssikring av politiet, svarer Leknesund på spørsmål fra Fædrelandsvennen om hvorfor han søkte jobben.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også