Mehl om fremdriften i arbeidet med ny advokatlov: – Forslaget til overgangsregler og ny advokatforskrift sendes på alminnelig høring til høsten

Men justis- og beredskapsministeren kan ikke si når den nye advokatloven trer i kraft. 
SVAR: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl har svart spørsmålsstiller Sveinung Stensland. | Foto: Hanna Johre/NTB
SVAR: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl har svart spørsmålsstiller Sveinung Stensland. | Foto: Hanna Johre/NTB

28. april i fjor ble den nye advokatloven enstemmig vedtatt av Stortinget. I den nye advokatloven får bransjen for første gang en samlet og enhetlig regulering av advokaters virksomhet. I tillegg til å samle reglene, vil den nye loven også medføre en rekke endringer.

– Vi vil følge nøye med for å påse at denne loven kan tre i kraft raskt og smidig. Det fortjener både advokatbransjen og dem som er avhengig av den, sa Sveinung Stensland (H) da han la fram justiskomiteens innstilling til den nye advokatloven.

I forrige uke stilte Stensland et skriftlig spørsmål til justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), der han ba om en oppdatering når statsråden ser for seg å fremme forslag til ikrafttredelseslov og å sende forslag til forskrifter på høring.

«Det er viktig med gode overgangsordninger som ivaretar personer og virksomheter som blir berørt av endringene. Samtidig er det viktig å få på plass et oppdatert lovverk for advokatbransjen hurtig», skrev Stensland i begrunnelsen for spørsmålet.

Nå har han fått svar av Mehl.

– Departementet arbeider nå med forslag til overgangsregler og en ny advokatforskrift. Det planlegges for at både forslaget til overgangsregler og ny advokatforskrift sendes på alminnelig høring til høsten. Arbeidet prioriteres i departementet. Jeg vil komme tilbake til ikrafttredelsedato på et senere tidspunkt, svarer Mehl.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også