Sissel Knutsen Hegdal lå an til å kunne bli ordfører i Stavanger – nå kan imidlertid en annen advokat beholde vervet

Elden-advokat Kari Nessa Nordtun og Arbeiderpartiet med sluttspurt i Stavanger.
ORDFØRER: Advokat Sissel Knutsen Hegdal blir sannsynligvis ny ordfører i Stavanger. | Foto: Alf Simensen/NTB
ORDFØRER: Advokat Sissel Knutsen Hegdal blir sannsynligvis ny ordfører i Stavanger. | Foto: Alf Simensen/NTB

Saken er oppdatert tirsdag klokken 11.50 med at Kari Nessa Nordtun (Ap) likevel kan bli ordfører også de neste fire årene.

NY OPPDATERING KLOKKEN 19:38: Tirsdag kveld skriver NRK at tellingen er ferdig i Stavanger, og at det fremdeles er borgerlig flertall. Dermed blir mest sannsynlig Sissel Knutsen Hegdal (H) ny ordfører i byen.

Høyre ble det største partiet i kommunevalget med en oppslutning på 25,9 prosent. Det er første gang siden 1924 at ikke Arbeiderpartiet er størst.

I natt erklærte Høyres byrådskandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg, valgseier til borgelig side. Høyre, som fikk 32,6 prosent av stemmene, har sammen med Frp og Venstre flertall i bystyret.

– Jeg vil i morgen (tirsdag journ.anm.) starte diskusjonen med de andre borgerlige partiene for å finne ut av hvordan vi kan danne grunnlag for et nytt byråd, uttalte Eirik Lae Solberg, som til daglig jobber i Deloitte, til Aftenposten like før klokken 02.30.

Partiet Sentrum, med advokat Geir Lippestad som toppkandidat, får for øvrig ett mandat i Oslo bystyre, skriver Vårt Land. Den omstridte islamske organisasjonen Islam Net ga på forhånd sin støtte til Lippestads parti.

I Stavanger gjorde Arbeiderpartiet, med Elden-advokat og sittende ordfører Kari Nessa Nordtun i spissen, sitt beste valg på 40 år, ifølge Stavanger Aftenblad. Mens det mandag kveld så ut til at advokat Sissel Knutsen Hegdal (H) trolig ble ny ordfører, kan det nå vise seg at Nordtun likevel beholder vervet de neste fire årene.

Stavanger Aftenblad skriver at Venstre og Arbeiderpartiet fortsatt kjemper om ett mandag, og at sistnevnte ligger best an til å kapre det. 

Ifølge Adresseavisen kan advokat Kent Ranum (H) fortsatt bli ordfører i Trondheim, ettersom Ap, Sv og Sp behøver hjelp fra Rødt og MDG, for å fortsette å beholde makten.

I Nordre Follo kommune går det også mot et maktskifte. Høyre vant valget, med en opplslutning på 37,9 prosent. Senioradvokat Cecilie Dahl-Jørgensen Pind i Codex Advokat Oslo er partiets ordførerkandidat.

– Det var veldig gledelig å våkne til fortsatt gode resultater etter at alle stemmene var talt opp, sier Pind til Østlandets Blad tirsdag morgen, og legger til at Høyre nå starter planlagte forhandlinger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også