To advokater blant medlemmene i nytt prisråd for grunnrenteskatten

Advokatene Tormod Torvanger og Kjetil Haare Johansen skal være med på å fastsette priser som grunnlag for skatten på havbruk.
MEDLEMMER: Tormod Torvanger (t.v.) og Kjetil Haare Johansen. | Foto: Rasmussen & Broch / DLA Piper
MEDLEMMER: Tormod Torvanger (t.v.) og Kjetil Haare Johansen. | Foto: Rasmussen & Broch / DLA Piper

Prisrådet for havbruk er oppnevnt av Finansdepartementet.

Grunnrenteskatten på oppdrett av laks, ørret og regnbueørret ble vedtatt i Stortinget 31. mai i år. Det nyoppnevnte prisrådet skal fra 1. juli 2024 sette bindende priser til bruk ved fastsetting av grunnrenteskattepliktig inntekt.

Skatteavregningsprisen skal svare til markedsverdien av fisken på merdkanten, uavhengig av hvor i verdikjeden omsetningen skjer.

Frem til 1. juli neste år setter selskapene selv markedsprisen.

– Akkurat som Petroleumsprisrådet, mener jeg at prisrådet for havbruk vil være en god ordning både for selskapene og for fellesskapet, uttalte finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) for en måned siden.

Jobben med å fastsette bindende priser er det blant annet to advokater som skal gyve løs på, viser pressemeldingen fra Finansdepartementet.

Tormod Torvanger blir nestleder i prisrådet. Han er partner i Advokatfirmaet Rasmussen & Broch, og arbeider hovedsakelig med skatterettslige spørsmål. Torvanger er også førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Torvanger har bakgrunn fra Sentralskattekontoret for storbedrifter, og har tidligere vært ansatt som advokat i Thommessen og Advokatfirmaet PwC.

Kjetil Haare Johansen er managing partner i DLA Piper. Han er spesialisert innen EU-/EØS, konkurranserett, distribusjonsavtaler, handelsrett og handelsrestriksjoner, eksportkontroll, samt offentlige anskaffelser.

Prisrådet skal ha sitt første møte i januar.

Sekretariatet til prisrådet er for øvrig lagt til Fiskeridirektoratet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også