Mener UiB ikke skulle betalt advokatregningen til rektoren

Kunnskapsdepartementets vurdering er at det ikke var grunnlag for at Universitetet i Bergen skulle dekke advokatutgiftene til rektor Margareth Hagen. 
HYRET ADVOKAT: Margareth Hagen, som er rektor ved Universitetet i Bergen. | Foto: Tuva Åserud / NTB
HYRET ADVOKAT: Margareth Hagen, som er rektor ved Universitetet i Bergen. | Foto: Tuva Åserud / NTB

Hagen fikk ekstern advokathjelp fra Simonsen Vogt Wiig i forbindelse med sitt styreverv i Trond Mohn Stiftelsen. Universitetet i Bergen, hvor Hagen er rektor, dekket advokatutgiftene på til sammen 373.000 kroner. 

Kunnskapsdepartementet ba om en forklaring på pengebruken før jul, da Hagen ikke var oppnevnt i styret i egenskap av å være rektor. Nå har departementet gjennomgått forklaringen og refser universitetet for utgiften, skriver Khrono

«Departementet kan ikke se at UiB har pekt på momenter som tilsier at Hagen fikk dekket advokatkostnadene pga. hennes rolle på universitetet», heter det i brevet fra Kunnskapsdepartementet. 

«Med de premissene UiB har lagt til grunn, kan departementet vanskelig se grunnlaget for at universitetet har dekket de aktuelle kostnadene. Departementet mener på denne bakgrunn at dekningen av kostnadene ikke har vært i tråd med reglement for økonomistyring i staten, Stortingets vedtak og forutsetninger. Vi ber universitetet om å følge opp dette».

I en e-post til Khrono skriver Forsknings- og høyere utdanningsminister, Sandra Borch, at statlige midler skal brukes i samsvar med Stortingets vedtak og forutsetninger, og de ber også Universitetet i Bergen om å følge opp dette. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også