Sorenskrivere ut mot tingrett-forslag

Mandag ble det bekreftet at regjeringen foreslår å etablere fem nye tingretter i revidert nasjonalbudsjett. Flere sorenskrivere er sterkt uenig i forslaget.
DELES OPP: Hordaland tingrett deles opp, til Bergen tingrett og Hardanger tingrett. | Foto: Terje Pedersen / NTB
DELES OPP: Hordaland tingrett deles opp, til Bergen tingrett og Hardanger tingrett. | Foto: Terje Pedersen / NTB
NTB / Stian Olsen

Forslaget om å etablere fem nye tingretter i revidert nasjonalbudsjett skjer som følge av løftet om reversere domstolsreformen som Solberg-regjeringen innførte i 2020.

Flere berørte domstolsledere er sterkt uenig i forslaget, og ønsker at dagens 23 tingretter får stå uendret, skriver NRK.

Sorenskrivere i tingrettene Buskerud, Hordaland, Møre og Romsdal, Ringerike, Asker og Bærum, Telemark og Vestre Innlandet akter nå å sende et brev til Stortinget.

– Vi mener at dette er et dårlig forslag som ikke bør følges opp, heter det i brevet.

Videre skriver de at forslaget ikke innebærer en reversering av domstolsreformen, men en opprettelse av fem nye domstoler. De mener dagens struktur fungerer godt, og at endringen vil føre til at fagmiljøene svekkes.

Domstoladministrasjonen (DA) har også kommentert forslaget i en pressemelding. 

– DA mener dagens tingrettsstruktur fungerer utmerket og at den ikke bør endres. Regjeringens forslag vil svekke ressursutnyttelsen og kvaliteten på tjenestene i Norges domstoler, sier direktør Sven Marius Urke.

Ifølge Urke vil DA komme tilbake med mer utfyllende faglige vurderinger etter at regjeringens begrunnelse for de foreslåtte endringene er gjort kjent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også