Takket «en mer eller mindre overaktiv» advokatbransje

Stortinget har behandlet innstillingen fra justiskomiteen i saken om ny advokatlov.
SAKSORDFØRER: Sveinung Stensland (H) Her under behandlingen av en annen sak i Stortinget. . | Foto: Vidar Ruud / NTB
SAKSORDFØRER: Sveinung Stensland (H) Her under behandlingen av en annen sak i Stortinget. . | Foto: Vidar Ruud / NTB

I mars la regjeringen fram forslag til lovendringer og overgangsregler i den nye advokatloven, og i forrige måned avga justiskomiteen sin innstilling.

Torsdag i forrige uke ble lovforslaget behandlet i Stortinget for første gang. 

– En samlet komité stiller seg bak alle forslagene fra regjeringen, så de blir således enstemmig vedtatt. Det er grunn til å takke komiteen for det. Det er vel også grunn til å takke en mer eller mindre overaktiv bransje, som har vært ivrig og kommet med innspill. Det ble mye som kom inn, men vi har samlet oss om det meste, sa saksordfører, Høyres Sveinung Stensland i sitt innlegg, før voteringen.

– Det å sette i kraft et samlet advokatregelverk er en prioritert oppgave for regjeringen, og derfor er jeg glad for at det er bred politisk enighet om hovedinnholdet i dette forslaget, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) da hun fikk ordet.

Komiteens innstilling ble enstemmig vedtatt av Stortinget. 

Det betyr blant annet at Stortinget ikke gir sin støtte til regjeringens forslag om særskilt klientkonto for hver klient. Stortinget ber også regjeringen forskriftsfeste at forsikringsadvokater kan utøve advokatvirksomhet som en del av rettshjelpforsikringen, noe administrerende direktør i Help, Johan Dolven, er svært fornøyd med, ifølge Advokatbladet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også