Managing partner i RSM Norge: – Vi må slutte å bare telle timer, vi må veie dem også

Topplederen i revisjons- og rådgivningsselskapet er opptatt av at han selv må legge til rette for at timene som de ansatte bruker på jobb er gode, ikke bare mange.
Hans Ragnar Berg er managing partner i RSM Norge. | Foto: RSM Norge
Hans Ragnar Berg er managing partner i RSM Norge. | Foto: RSM Norge

«Et ensidig søkelys på å telle timer er sannsynligvis ikke bra, og virker trolig mot sin hensikt», innleder managing partner Hans Ragnar Berg et innlegg publisert på hjemmesidene til RSM Norge.

Berg forteller i innlegget at han under pandemien et par ganger i uken har brukt en litt utvidet lunsjpause til å få seg en løpetur.

«I starten brøt det litt med min gode gammeldagse arbeidsmoral og den etablerte normen om å legge ned så mange timer som mulig. Men står denne gamle normen for fall?», undrer topplederen.

Han opplevde nemlig at å bytte ut noen timers arbeid med en løpetur, har gjort ham «til en langt bedre utgave» av seg selv.

Resultatet er «at oppgavene som utføres i andre halvdel av dagen nå trolig holder høyere kvalitet». Det tjener både han og RSM på, mener Berg, som har vært managing partner i firmaet siden 2014.

Berg skriver at «Det er ikke bare kvantitet på timer som er det eneste saliggjørende på jobb heller – til tross for rådende praksis».

Hva en skal fylle avbrekket med, må være opp til hver enkelt.

«For noen er det aktivitet, for andre meditasjon, mens noen kanskje lader best når de spiser en skikkelig god lunsj med venner. Som arbeidsgiver tror jeg det blir enda viktigere å legge til rette for denne fleksibiliteten fremover», oppsummerer toppsjefen.

Han slutter med en oppfordring: «Slutt å telle, begynne å veie.»

Ny daglig leder i KPMG: – Hvis jeg som leder kan motivere og inspirere flere kvinner er det ekstra stas

Over 20 ulike nasjonaliteter i EY Tax & Law: – Gir virksomheten et internasjonalt preg

– Det er en vanvittig båndbredde i firmaet som vi kan kapitalisere på 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også