PwC etablerer nasjonalt kompetansesenter i Sandefjord – skal teste ut gjennomføringen av det de tror er fremtidens revisjonsmodell

Målet er å effektivisere revisjonen for mellomstore og mindre bedrifter.
PwC-partner Morten Bast Ness er nummer to fra høyre på dette bildet. | Foto: PwC
PwC-partner Morten Bast Ness er nummer to fra høyre på dette bildet. | Foto: PwC

Det er Sandefjords Blad som omtaler etableringen.

Etableringen i hvalfangerbyen finner sted i løpet av våren. Senteret blir stedet hvor PwC skal teste ut gjennomføringen av det selskapet anser som fremtidens revisjonsmodell. Roboter skal gjøre en større andel av arbeidet, slik at revisorene kan bruke mer tid på analyser.

Målet er å effektivisere revisjonen for mellomstore og mindre bedrifter, skriver avisen, som har fått opplyst at det nye senteret i Sandefjord i første omgang vil generere 20 arbeidsplasser.

Innen tre til fire år skal antallet være doblet. Da vil PwC ha over 100 ansatte i Sandefjord. Rådgivnings- og revisjonsgiganten har allerede ett kontor i Stokke, et lite stykke nord for hvalfangerbyen.

Én av dem som jobber der, er partner Morten Bast Ness.

– Det er stor stas at PwC nasjonalt velger å lage et stort kompetansesenter i Vestfold, og ikke i Oslo, som mange gjør. Flere bedrifter burde gjøre det samme. Det er supert at vi kan være med på å skape arbeidsplasser lokalt, uttaler Ness til lokalavisen.

Kompetansesenteret vil også tilby praksisplasser til studenter fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN), skriver Sandefjords Blad.

Revisor oppnevnt som medlem i Verdipapirlovutvalget

Milliardær saksøker PwC

Hun var direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet. Nå er PwC-partneren hyret inn for å hjelpe sin gamle arbeidsgiver med et oppdrag 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også