AdvokatWatch

Mener de store advokat- og revisjonsselskapene tar seg «uforholdsmessig godt betalt»

Azets Insight vil utfordre de store advokat- og revisjonsselskapene i rådgivningsmarkedet.

Administrerende direktør Runar Leite i Azets. | Foto: Azets

Azets Insight er sammen med SpareBank 1 Regnskapshuset den største aktøren på regnskap i Norge.

Finansavisen skriver at Azets forventer å omsette for i overkant av 1,2 milliarder kroner i 2022, hvorav omtrent 200 millioner kroner er rådgivningsomsetningen. Administrerende direktør i Azets Insight, Runar Leite, forteller til Finansavisen at de har store ambisjoner om å utfordre konsulentbransjen og de fire store revisjonsgigantene på rådgivning.

Leite forteller til avisen at han mener de store konsulent og revisjonsselskapene tar seg uforholdsmessig godt betalt på enkelte av rådgivningsoppdragene.

– Det sitter mange advokater og revisorer der ute som tar relativt lett arbeid til svært høye timepriser. Det er helt unødvendig at disse ekspertene skal bruke så mye tid på oppdrag som for dem er av den helt elementære sorten. Dette er konsulentjobber som vi kan utføre minst like bra og til en lavere pris, sier Leite til Finansavisen.

Videre forteller Leite at de på konsulentsiden har ambisjoner om en dobling av omsetningen i løpet av de neste to årene. I tillegg jakter Azets hele tiden på potensielle oppkjøpskandidater. Leite sier til Finansavisen at de har de finansielle musklene som skal til å for å konkurrere i dette markedet.

I 2021 omsatte Azets Insight for 1,1 milliarder kroner, som var en liten nedgang på 0,4 millioner kroner fra 2020.

Simonsen Vogt Wiig bistod Azets i deres hittil største oppkjøp i Norden 

Mer fra AdvokatWatch

Henlegger anmeldelse mot Per Danielsen

Oslo politidistrikt åpner ikke etterforskning mot advokat Per Danielsen i faktureringssak, etter at han ble anmeldt av bostyrer for tvangsoppløsningsboet til Rondeslottet Hotell, Anders G. Bjørnsen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch