AdvokatWatch

Financial Times: EY vurderer å splitte revisjon og rådgivning på globalt nivå

Det hevder anonyme kilder overfor avisen. EY svarer at ingen avgjørelse er tatt.

EY Norge holder til i Dronning Eufemias gate i Oslo. | Foto: Google Street View

De 312.000 ansatte i EY kan snart gå en ny hverdag i møte.

Avisen Financial Times hevder at EY vurderer å skille ut firmaets rådgivningsvirksomhet fra resten av selskapet. Det kan skje i form av et delvis salg av rådgivningsvirksomheten eller ved at den børsnoteres, hevder anonyme kilder avisen har snakket med.

EY og de andre revisjon- og rådgivningsgigantene Deloitte, PwC og KPMG har blitt beskyldt for å ha interessekonflikter i flere saker.

Amerikanske og britiske myndigheter følger nøye med på denne problematikken, skriver Financial Times, og vurderer tiltak som skal gå problematikken i sømmene. Nå kan det, ifølge avisen, se ut til at EY vurderer å komme de regulatoriske myndighetene i forkjøpet.

En eventuell oppsplitting vil trolig ta mange måneder og vil bare komme i stand dersom den godkjennes av partnerne i EY.

– Vi er på et tidlig stadium i denne evalueringen, og ingen avgjørelse er tatt, sier EY i en uttalelse til Financial Times.

Deloitte, PwC og KPMG sier at de ikke vurderer lignende steg.

EY-partner: – Nå virker behovet såpass stort, så vi satser skikkelig og tror at det går bra

EY hentet Navs IT-direktør

Hun er ansatt i nyopprettet stilling i EY Tax & Law: – Vi har sett en tydelig økning i etterspørselen etter bistand på området 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch