Styreleder varsler full granskning av bruk av konsulenter fra EY i e-helsetjeneste etter regning på over en halv milliard kroner

Styreleder Helge Garåsen i Helseplattformen sier han vil be om en full gjennomgang av konsulentbruken etter anklager om ulovlig store overskridelser.
Helge Garåsen er styreleder i Helseplattformen AS. | Foto: Ole Martin Wold / NTB
Helge Garåsen er styreleder i Helseplattformen AS. | Foto: Ole Martin Wold / NTB
NTB

Adresseavisen skrev torsdag om hvordan oppdraget for Helseplattformen ifølge avtalen skulle gi konsulentene fra EY nær 90 millioner kroner, men at de isteden har endt med å fakturere over en halv milliard kroner. I tillegg har konsulenter endt opp med å bli leid inn i roller til ledelsen av prosjektet, ifølge avisen.

I kjølvannet av saken varsler nå styreleder Helge Garåsen i Helseplattformen at konsulentbruken skal granskes.

– Jeg kommer på styremøtet mandag til å be om en full, ekstern, gjennomgang av denne saken, sier Garåsen til Adresseavisen.

Han sier han foreløpig ellers ikke har noen kommentar til saken.

– Jeg synes det er veldig vanskelig å ha noen sterk mening om det før styret har fått en skikkelig ekstern gjennomgang. Det eneste riktige nå er å kjøre en uavhengig juridisk vurdering av dette, slik at vi får gjennomgått alle sider av det skikkelig, sier han.

Eksperter avisen har snakket med, sier det kan være snakk om lovbrudd i saken ettersom konsulentbruken har gått så langt ut over rammen for anskaffelsen. EY har ikke villet kommentere saken, mens direktøren for prosjektet har uttalt at hun ikke vet om de har brutt loven eller ikke.

Deloitte gikk seirende ut av åpen anbudskonkurranse

– Det at vi på to år klarer å øke med 300 millioner og veldig mange nye ansatte, er jo en helt vanvittig økning på kort tid

Fra PwC til KPMG 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også