AdvokatWatch

Rekordomsetning for EY globalt, men det er fremdeles uklart om det blir en deling av rådgivnings- og revisjonsvirksomhetene

EYs omsetning vokste med 13,5 prosent i 2021/22, ifølge Financial Times.

EY Norge holder til i Dronning Eufemias gate i Oslo. | Foto: Google Street View

Avisen skriver at de ansatte i selskapet er blitt informert om at EY ligger an til en omsetning på 45,4 milliarder dollar i 2021/22 – over 440 milliarder kroner. Tallene offentliggjøres normalt i september.

I juni skrev Financial Times at EY vurderer å skille ut firmaets rådgivningsvirksomhet fra resten av selskapet. Det kan skje enten i form av et delvis salg av rådgivningsvirksomheten, eller ved at den børsnoteres, hevdet anonyme kilder avisen hadde snakket med.

Nå skriver avisen at spørsmålet trekker ut i tid.

En av utfordringene som angivelig skaper hodebry for EY, er hva som skal skje med den jurdiske delen av selskapet. En rekke land i dag har regler som stenger for eksterne eiere av advokatfirmaer.

I juli sa EY-sjef Carmine Di Sibio at han håpet at ledelsen i EY «i løpet av noen uker» skulle ha bestemt seg for om spørsmålet om en eventuell oppsplitting skulle sendes videre til partnerne i de ulike landene hvor EY driver virksomhet, og at avstemningen kunne bli gjennomført i løpet av oktober eller november. Anonyme kilder i firmaet stiller nå spørsmål ved om denne tidslinjen er realistisk.

EY har ikke ønsket å kommentere saken overfor Financial Times.

Financial Times: EY vurderer å splitte revisjon og rådgivning

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch