– Vi bygger opp betydelig bærekraftkompetanse hos våre revisorer

De store revisjonsselskapene rigger seg for å kunne bistå i forbindelse med innføringen av EUs bærekraftsdirektiv.
Leder for revisjon i EY, Finn Ole Edstrøm. | Foto: EY
Leder for revisjon i EY, Finn Ole Edstrøm. | Foto: EY

EU-parlamentet vedtok nylig direktivet for bærekraftsrapportering (CSRD), som ifølge Revisorforeningen innebærer at selskaper må gi mer detaljert informasjon om miljø, sosiale forhold og selskapsstyring. I Norge vil direktivitet bli obligatorisk for over 1700 over de største selskapene.

Regelverket skal gjelde fra regnskapsåret 2024, med rapportering fra 2024.

– Det er også et krav at denne informasjonen skal være bekreftet av en uavhengig part. Revisorer er uavhengige av selskapene og revisjonsbransjen har lenge jobbet for å få på plass et godt og enhetlig regelverk for rapportering, sier fagdirektør Kjersti Okstad Kirkeby i Revisorforeningen i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen har Revisorforeningen, i samarbeid med de fem største revisjonsselskapene, etablert et akademi for bærekraftsrapportering. Ifølge Kirkeby er dette det eneste opplæringstilbudet i Norge som bygger på de europeiske standardene.

– Det er stor interesse for akademiet fra næringslivet og fra revisorene. Første kull er fulltegnet med 100 ledende næringslivsrepresentanter og 150 revisorer. Neste kull er planlagt å starte opp i april 2023, sier hun.

Kirkeby forteller avslutningsvis at revisjonsbransjen legger opp til å bistå hele næringslivet, også det store SMB-markedet.

Til Kapital sier leder av revisjon i EY, Finn Ole Edstrøm, at selskapet er på god vei mot målet om å få på plass 250 personer i bærekraftsteamet over en tre års periode.

– Nå bygger vi opp betydelig bærekraftkompetanse hos våre revisorer, som til nå primært har jobbet med finansiell revisjon. Revisorene vil være svært sentrale når vi skal levere bærekraftattestasjoner til stadig flere selskaper og tilfører viktig rapporterings- og revisjonserfaring, sier han.

Sikret millionkontrakt med Statsbygg

Ett av Nord-Norges største revisjonsselskap har fått ny styreleder

Tilsynsrådet tror mørketallene er store når det gjelder brudd på advokaters rapporteringsplikt etter hvitvaskingsloven 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også