Vedtok bygging av ny lufthavn i Bodø til 7,2 milliarder kroner: Marstrand skal sammen med Advansia lede prosjektet på vegne av Avinor

Onsdag ettermiddag vedtok konsernstyret i Avinor utbygging av ny lufthavn i Bodø hvor Marstrand er involvert i prosjektet.
Lufthavnen skal etter planen stå ferdig i løpet av 2029. | Foto: Norconsult - LPO - Archus arkitekter
Lufthavnen skal etter planen stå ferdig i løpet av 2029. | Foto: Norconsult - LPO - Archus arkitekter

Utbyggingsvedtaket ble utsatt i januar i år på grunn av Avinors økonomiske situasjon etter pandemien.

Kostnadsrammen for Avinors utbyggingsprosjekt er 7,2 milliarder kroner uten kjøp av arealer og uten finansieringskostnader. Avinors konsernstyre vedtok i ettermiddag at Avinor skal bidra med 2,6 milliarder kroner. Resten skal finansieres av staten og lokale midler, heter det i en pressemelding.

I november i fjor ble Marstrand og Advansia, som har etablert et arbeidsfellesskap, tildelt kontrakt for byggherreorganisasjonen i forbindelse med utbyggingen den nye lufthavnen.

Ifølge Avinor konkurrerte Marstrand/Advansia med to andre tilbydere.

– Mange gispet litt i bransjen da lille Marstrand fikk et sånt oppdrag sammen med Advansia. Vi er for små til å vinne de store rammeavtalene alene. Vi samarbeider med alle, uttalte daglig leder Karen Riddervold i Marstrand til AdvokatWatch tidligere i år.

Ifølge Riddervold deltar rundt ti personer fra Marstrand i byggherreorganisasjonen, som har en egen etasje i firmaets bygg i Akersgata i Oslo.

Verdien på kontrakten til Marstrand/Advansia er ikke kjent.

– Gratulerer til Avinor og Bodø med vedtatt investeringsbudsjett. Dette er en stor milepæl og Team Marstrand/Advansia ser frem til å realisere Ny lufhavn Bodø, skriver Riddervold på LinkedIn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også