«De fire store» tar en større andel av det globale markedet for juridisk rådgivning

Det viser ny forskning fra Thomson Reuters Institute og Saïd Business School.
VIL TREDOBLE HER: EY har som mål å tredoble antallet advokater firmaet har i Storbritannia og Irland de neste tre årene. | Foto: Alberto Pezzali, AP Photo
VIL TREDOBLE HER: EY har som mål å tredoble antallet advokater firmaet har i Storbritannia og Irland de neste tre årene. | Foto: Alberto Pezzali, AP Photo

Revisjon- og rådgivningsfirmaene Deloitte, KPMG, PwC og EY, kjent som «De fire store», tjener nå til sammen 1,5 milliarder dollar, omtrent 15,5 milliarder kroner, på å tilby juridisk rådgivning, ifølge forskningen.

Det er en vekst på over tre milliarder kroner sammenlignet med i 2017, skriver britiske The Law Society Gazette, som har omtalt forskningen.

Ifølge tidsskriftet oppgir 41 prosent av dem som har svart at de har konkurrert med ett av de fire firmaene, at det har vært innen M&A.

Ifølge forskerne har EY som mål å tredoble antallet advokater i Storbritannia og Irland i løpet av de neste tre årene, mens PwC ønsker å doble antallet advokater. 

Professor Mari Sako ved Saïd Business School sier til The Law Society Gazette at «De fire store» har økt sin tilstedeværelse i markedet for juridisk rådgivning i Storbritannia etter at Leagal Services Act ble innført i 2007.

– De startet med områder som er nært knyttet til kjerneområdene deres, og bistod klienter i skatterettslige- og regnskapsspørsmål knyttet til M&A. I takt med at de ønsker å bli fullservicefirmaer er det fornuftig å tilby flere tjenester, sier Sako.

Ifølge henne er det primært kundene som benytter firmaene i forbindelse med regnskap og revisjon som også tar i bruk de juridiske tjenestene firmaene tilbyr.

– De utgjør grunnlaget for de juridiske tjenestene de tilbyr. Det ville vært vanskeligere for dem å finne helt nye klienter, sier Sako.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også