Deloitte tar grep for kjønnsbalanse – varsler færre plasser for «middelmådige menn» på toppen

Regnskap- og revisjonsselskapet Deloitte i Danmark øker fokuset på mangfold og vil nå sile ut flere mannlige kandidater enn tidligere. 
ILLUSTRASJONSFOTO: Deloitte sine kontorer i Oslo. Grepet for å jevne ut kjønnsbalansen gjelder Deloitte i Danmark. | Foto: Stian Olsen/AdvokatWatch.no
ILLUSTRASJONSFOTO: Deloitte sine kontorer i Oslo. Grepet for å jevne ut kjønnsbalansen gjelder Deloitte i Danmark. | Foto: Stian Olsen/AdvokatWatch.no

Det skriver AdvokatWatch Danmark som siterer en artikkel fra Finans

Til Finans forteller partner, Camilla Kruse, at Deloitte har begynt å ta mer radikale grep for å sikre kjønnsbalanse i konsernet. Det vil bety at revisjons-, regnskaps- og konsulenthuset vil sile ut flere mannlige talenter for å sikre seg en lik kjønnsfordeling. 

Ifølge Finans er 40 prosent av selskapets totalt 3000 ansatte i Danmark kvinner, men på eiersiden er det kun 16 prosent kvinner. 

– Konsekvensen er at det blir færre middelmådige menn som blir partnere. Ikke at vi har tonnevis av dem, for vi har generelt superdyktige folk. Men det blir en tøffere screening av mennene enn de har vært vant til, sier Kruse til Finans.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også