KPMG gjennomfører nok en runde med kutt i arbeidsstyrken

For andre gang i år ser revisjons- og konsulentvirksomheten i USA seg tvunget til å nedskalere i antall ansatte etter fallende etterspørsel.
GJØR KUTT: KPMG i USA har hovedkontorer i New York. | Foto: AP Photo/Julie Jacobson
GJØR KUTT: KPMG i USA har hovedkontorer i New York. | Foto: AP Photo/Julie Jacobson

Det skriver Financial Times

KPMG i USA skal kvitte seg med fem prosent av sin arbeidsstyrke i USA etter fallende etterspørsel etter blant annet konsulenttjenester. 

I februar i år var KPMG det første av de store revisjons- og konsulenthusene som gjort større kutt i USA. I en e-post Financial Times har fått innsyn i skriver selskapet at den fortsatte «økonomiske motvinden» gjør at det nå er nødvendig med ytterligere kutt. 

– Selv om vår «pipeline» av muligheter er sterk og vi fortsetter å vinne på markedet, opplever vi økonomisk motvind som ikke er unik for vår virksomhet eller firma, skriver KPMG sin amerikanske administrerende direktør, Paul Knopp, i e-posten, ifølge Financial Times . 

EY og Deloitte har også blitt tvunget til å si opp folk i den amerikanske delen av virksomheten det siste året. Oppsigelsene kommer etter en periode med høy aktivitet innen blant annet M&A, som gjorde at konsulentselskapene gjorde flere ansettelser for å møte behovet. Etterspørselen er nå en annen, ifølge Financial Times. 

Videre skriver avisen at mens kuttene hos KPMG på to prosent i februar var begrenset til selskapets sin rådgivningsvirksomhet, vil de større reduksjonen i denne runden påvirke alle områdene av selskapet, inkludert revisjonsvirksomheten. Omtrent 1.950 ansatte vil bli rammet av den andre runden nedskalering, som vil bli gjennomført fra nå og frem til slutten av selskapets regnskapsår i september. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også