Tilsyn avdekket brudd på revisorloven

Under tilsynet med en oppdragsansvarlig revisor ble det avdekket vesentlige mangler ved flere akseptvurderinger og i en revisjonsberetning, viser rapport.
I FEBRUAR: Finanstilsynet varslet om tilsyn ved brev av 13. februar 2023. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch
I FEBRUAR: Finanstilsynet varslet om tilsyn ved brev av 13. februar 2023. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch

Tilsynet var begrenset til gjennomgang av oppdragsvurderinger og avgitte revisjonsberetninger for et utvalg oppdrag, opplyser tilsynet på sine sider.

«Lovbruddene gjelder både manglende oppfyllelse av revisors plikter knyttet til aksept av revisjonsoppdrag og avgivelse av revisjonsberetning for ett revisjonsoppdrag. Finanstilsynet mener pliktbruddene har bakgrunn i at du ikke utviste tilstrekkelig profesjonell skepsis når de foreliggende fakta ble vurdert. Blant annet har du påtatt deg revisjonsoppdrag uten at foretak har ordnet opp i forhold påpekt av tidligere revisor. Du har også i ett tilfelle avgitt feil revisjonsberetning», skriver Finanstilsynet i tilsynsrapporten.

Tilsynet mener at saken har avdekket manglende forståelse for plikter og ansvar som påhviler revisor ved aksept av oppdrag, viser rapporten.

Den oppdragsansvarlige revisoren har startet opp ny revisorvirksomhet.

I et tilsvar til Finanstilsynet erkjenner revisoren at vedkommende ikke har utført tilstrekkelige handlinger i forbindelse med aksept av oppdrag. Revisoren har innskjerpet rutinene for aksept av nye revisjonsoppdrag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også