Mener revisor var klar over at flere vilkår ikke var oppfylt, men likevel signerte – tilbakekaller godkjennelse

Begrunnelsen for vedtaket om tilbakekall er det Finanstilsynet omtaler som grove brudd på god revisjonsskikk i arbeid med fire SkatteFUNN-attestasjoner.
TILBAKEKALL: Finanstilsynet har fattet vedtak om å tilbakekalle revisorens godkjennelse. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TILBAKEKALL: Finanstilsynet har fattet vedtak om å tilbakekalle revisorens godkjennelse. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Revisoren som tilsynet vil frata godkjennelsen, er ikke navngitt i vedtaket.

SkatteFUNN-ordningen ble innført i 2002. Gjennom denne ordningen får næringslivet skattefradrag for kostnader til forskning og utvikling (FoU).

Finanstilsynet mener revisor har vært klar over at flere av vilkårene for skattefradrag ikke har vært oppfylt, men at revisor likevel signerte. 

«For Finanstilsynet fremstår det som om revisor har avgitt bekreftelse til tross for at revisor mente at vilkårene for å kreve fradrag etter SkatteFUNN-ordningen ikke var oppfylt. Dette er en grunnleggende svikt i den viktige rollen revisorer er gitt for å sikre at SkatteFUNN-ordningen ikke misbrukes, og et grovt brudd på forrige revisorlov og relevante revisjonsstandarder», skriver Finanstilsynet i det 12 sider lange vedtaket som ble fattet i februar.

Klagefristen er ikke ute, og revisoren kan påklage vedtaket.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også