– Her kan man være advokat uten å jobbe døgnet rundt, som gjerne er en del av karrierestigen i Oslo

Håkon Holm Westad (37) sluttet som partner i Advokatfirmaet Lund & Co, og flyttet hjem til Molde.
Håkon Holm Westad. | Foto: Larhammer Aarseth
Håkon Holm Westad. | Foto: Larhammer Aarseth

– Jeg kom fra et sterkt fagmiljø i Oslo og ønsket å fortsette med det. Det fant jeg også i Molde. Her kan man være advokat uten å jobbe døgnet rundt, som gjerne er en del av karrierestigen i Oslo, sier Holm Westad til Romsdals Budstikke.

I dag har han fast jobb i Larhammer Aarseth, som omsetter for rundt ti millioner kroner i året. Ifølge firmaets nettsider jobber Holm Westad primært med saker knyttet til offentlig forvaltning, kommunalrett, energi- og vassdragsrett og kontraktsrett.

Holm Westad mener man blir mer generalist som "småbyadvokat", men understreker samtidig at selve jobben er spennende og det er godt fagmiljø i Larhammer Aarseth.

Avisen skriver også om advokat Ingvild Botterli (28), som i vår gikk fra DLA Piper Norway i Oslo til jobb i Øverbø Gjørtz i Molde. Ifølge hjemmesiden til sistnevnte tilhører Botterli fagmiljøene innen entrepriserett og næringseiendom.

Botterli forteller til Romsdals Budstikke, at hun første gang kom i snakk med Øverbø Gjørtz under jobbmessen "Bli med hjem" i Oslo i 2019, og i den forbindelse ba firmaet holde av en plass til henne.

- Da det ble aktuelt å flytte hjemover, tok jeg kontakt igjen. Det ble klaff mellom deres behov for mitt fagfelt og mitt ønske om å jobbe i et stort fagmiljø. Øverbø Gjørtz er representert i hele fylket og er fremoverlente jurister, sier hun.

Ingvild Botterli er advokat i Øverbø Gjørtz. | Foto: Øverby Gjørtz
Ingvild Botterli er advokat i Øverbø Gjørtz. | Foto: Øverby Gjørtz

De 10 største advokatfirmaene på Vestlandet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også