Pretor-advokat blir daglig leder i Gustav Magnar Witzøes nye veldedige stiftelse

Laksearving Gustav Magnar Witzøe har etablert den veldedige stiftelsen «W Initiative» for humanitære tiltak rettet mot barn og unge. Advokat Eirik Bøe Sletten (36) i Pretor blir daglig leder i stiftelsen.
Advokat Eirik Bøe Sletten. | Foto: Pretor Advokat
Advokat Eirik Bøe Sletten. | Foto: Pretor Advokat

Ifølge flere medier har stiftelsen en startkapital på 110 millioner kroner, som kommer fra Witzøes familieselskap Kvarv.

Det er allerede besluttet at to millioner kroner skal doneres til prosjektet «Iwash», som tar sikte på å gi bedre vann- og sanitærforhold for barn i tre distrikter i Uganda.

Advokat Eirik Bøe Sletten, som skal lede den globale stiftelsen, sier til Trønder-Avisa at han ble kontaktet av Witzøe via felles bekjente.

Bøe Sletten har vært ansatt i Pretor fra 2015, og jobber i hovedsak med plan- og bygningsrett, fast eiendom og personvern. Han understreker overfor Trønder-Avisa, at han fortsatt skal arbeide som advokat da stillingen i stiftelsen ikke er en fulltidsjobb.

– Det er litt overveldende hele situasjonen. Jeg tror dette er en mulighet alle ville ha hoppet på dersom de hadde fått muligheten. Jeg tar fatt på jobben som daglig leder med stor glede og litt ærefrykt, og skal gjøre mitt beste for at stiftelsen skal nå sine mål, sier han.

– Det er en vanvittig båndbredde i firmaet som vi kan kapitalisere på

Emilie Enger Mehl (Sp) blir ny justisminister

To nye partnere i Svensson Nøkleby: – De har begge vokst og hatt sin utvikling hos oss 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også