Politianmelder trusler og hets mot advokatfullmektig

Advokatfirmaet Tveter & Kløvfjell politianmelder trusler og hets mot advokatfullmektig Servet Yildiz Stêrk, som har kommet i kjølvannet av at han deltok på en markering utenfor Tyrkias ambassade i Oslo.
Advokatfullmektig Servet Yildiz Stêrk. | Foto: Tveter & Kløvfjell
Advokatfullmektig Servet Yildiz Stêrk. | Foto: Tveter & Kløvfjell

Advokatfullmektig Servet Yildiz Stêrk i Tveter & Kløvfjell har opplevd både drapstrusler og hets på sosiale medier, etter at han i forrige måned deltok i en kappekledd markering utenfor Tyrkias ambassade, i solidaritet med straffeforfulgte tyrkiske kolleger.

Stêrk, som har kurdisk bakgrunn og kom til Norge som liten gutt, var en av få fra advokatstanden som møtte opp utenfor ambassaden.

Stêrk har blant annet blitt hengt ut i den lukkede Facebook-gruppen «Venner av Tyrkia» i etterkant av markeringen, ifølge Advokatbladet.

Nå opplyse Tveter & Kløvfjell, at de går til politianmeldelse av forholdet.

- Advokatfirmaet ser svært alvorlig på at vår kollega advokatfullmektig Stêrk er utsatt for trusler og hets, og vi vil politianmelde forholdet. Disse anklagene er et angrep på vårt virke som advokater, og på rettsvesenet som sådan. Vi vil stå sammen med ham og støtte han i tiden fremover, sier daglig leder Øystein Hagen i en kommentar på advokatfirmaets LinkedIn-sider.

Overfor Nettavisen bekrefter Stêrk samtlige forhold skal anmeldes til politiet. Det vurderes også privatrettslige skritt mot Facebook-gruppen «Venner av Tyrkia».

Nettavisen skriver de har vært i kontakt med en av administratorene i gruppen, som ikke ønsker å stå frem med navn, men de skriver at de ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen Stêrk gir om gruppen i Nettavisens artikkel.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også