Hadde ikke advokatbevilling i 2019 – nå er hun blitt partner på rekordtid

Ingrid Sævold Moe blir partner i Harris fra 1. januar.
Ingrid Sævold Moe. | Foto: Harris
Ingrid Sævold Moe. | Foto: Harris

Det skriver Harris på sine egne nettsider.

Moe kom til Harris høsten 2019, uten advokatbevilling. To år og to måneder senere, nærmere bestemt 1. januar 2022, blir hun partner i det største advokatfirmaet utenfor Oslo.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for muligheten som på kort tid har åpnet seg i Harris. At de ser personer de ønsker å satse på og gir dem en sjanse, viser at det i Harris finnes muligheter, sier Moe.

Utradisjonell vei

Ifølge Harris har Moe tatt en annen vei enn den tradisjonelle veien til partnerskap.

«Forskjellen begynte allerede rett etter jusstudiene i Bergen. Mens mange av hennes medstudenter søkte jobb i advokatfirmaer, begynte hun hos plan- og bygningsetaten i Bergen kommune. Det som dro henne den veien, var den genuine interessen for eiendom.», skriver Harris.

– Karrieren min har vært styrt av hva jeg har syntes har vært gøy. Det har ikke vært taktisk, sier Moe.

Etter to og ett halvt år i kommunen, dro hun videre til Sweco, hvor hun i seks og ett halvt år rådgiver for kunder som skulle utvikle eiendomsprosjekter.

– Jeg kom inn i advokatfirmaet med praktisk, strategisk og teknisk forståelse, og en erfaring fra flere sider av bordet. Dette gir en god innsikt og forståelsene for prosessene rundt eiendomsutvikling, herunder planprosesser, byggesaksprosesser og gjennomføring. Skal du ha et konkurransefortrinn i advokatbransjen i dag, er det en fordel å være spesialist innenfor sitt fagfelt, sier hun.

Moe mener hennes karrierevei viser at man ikke nødvendigvis behøver å starte direkte i et advokatfirma, når man er ferdig med studiene.

– Det kan også være en fordel å komme inn litt senere, med spisskompetanse, trygghet og litt pondus, sier hun videre.

– Styrker oss betydelig

Moe jobber også i dag med det hun liker best, nemlig eiendomsrett.

– Utvikling av eiendom har aldri vært mer komplisert, tidkrevende og risikofylt enn det er nå. Gode rådgivere på veien er nøkkelen til å få det til. Å få med Ingrid som partner styrker oss betydelig, sier managing partner Olav Pedersen.

Ifølge Pedersen har Moe tatt store steg på den korte tiden i firmaet.

–  Hun har utviklet seg til å bli en av de aller fremste advokatene innenfor plan- og bygningsrett og eiendomsutvikling. I tillegg er hun sterk kommersielt og en flott lagspiller, avslutter han.

Harris styrker kontoret i Førde

Harris varsler rekordaktivitet i 2021

Managing partner i Harris: – Vi ønsker å være et fullverdig alternativ til filialene til Oslo-firmaene

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også