Gransker Advokatfirmaet Danielsen & Co

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har sendt et varsel til Advokatfirmaet Danielsen & Co hvor det listes opp to forhold for tilsynet.
Advokat Per Danielsen. | Foto: Berit Roald / NTB
Advokat Per Danielsen. | Foto: Berit Roald / NTB

Forholdene dreier seg om påståtte kritikkverdige handlinger rundt advokatfirmaets salærkrav og håndtering av oppdrag, samt behandling av betrodde midler på klientkonto, skriver Finansavisen.

Undersøkelsene rundt forholdene pågår fortsatt, og derfor ønsker ikke Tilsynsrådet å besvare alle avisens spørsmål.

Finansavisen har også stilt Per Danielsen flere spørsmål, men det er sønnen, medeier og daglig leder Håkon Mathias Sterling Danielsen, som svarer på vegne av advokatfirmaet.

Ifølge Håkon Mathias Sterling Danielsen har advokatfirmaet svart på Tilsynrådets spørsmål i anledning saken. Danielsen viser til at advokatfirmaet har hatt én salærtvist i gjennomsnitt for domstolene hvert år.

– Vi har vunnet ordinære salærtvister i det alt vesentlige. At det er uenighet en sjelden gang, opplever alle i næringslivet - også advokater. Det skulle bare mangle, sier han til avisen.

Når det gjelder forholdet om behandling av betrodde midler på klientkonto, handler det om inn- og utbetalinger på en klientkonto knyttet til en skadesak hos Tryg.

Håkon Mathias Sterling Danielsen sier advokatfirmaet har svart og utlevert alt som har blitt ønsket, og at de anser saken som avsluttet.

Tilsynsrådet er imidlertid av en annen oppfatning, og sier undersøkelsene ikke er avsluttet.

Danielsen tapte ankesak i lagmannsretten: – Dommen vil bli vurdert anket til Høyesterett

Disiplinærnemnden i sluttinnlegg: mener Danielsen møter salærklager med søksmål

Vant søksmål mot bransjekollega 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også