– De fleste store advokatkontorene er i sving allerede

En rekke advokatfirmaer er involvert i maktkamp om lakseselskap.
Thommessen representerer NTS. | Foto: Stian Olsen
Thommessen representerer NTS. | Foto: Stian Olsen

Flere medier har helt siden jul omtalt kampen om kontroll over det trønderske oppdrettsselskapet NTS. Et nytt NTS-styre anbefalte i forrige måned enstemmig, at aksjonærene aksepterer et tilbud fra SalMar om å kjøpe alle utestående aksjer i NTS, som ikke allerede eies av SalMar.

SalMar har annonsert forlengelse av akseptperioden i det frivillige tilbudet om erverv av samtlige utestående aksjer i NTS til 29. april.

Nå har Dagens Næringsliv har laget en oversikt over hvilke advokatfirmaer som har hatt eller har en rolle rundt den pågående laksekrangelen.

– Det er ikke så lett å finne noen advokat som kan ta på seg oppdrag i forbindelse med NTS og datterselskapet Norway Royal Salmon (NRS) lengre, siden de fleste store advokatkontorene er i sving allerede, skriver Vidar Øie Nilsen i en melding til avisen.

Ifølge DN eier Nilsen-familien rundt fem prosent av NTS, og familien har engasjert Grette i forbindelse med en klage til Oslo Børs i tilknytning til saken.

Andre advokatfirmaer som har vært/er involvert i forbindelse med striden er: Arntzen de Besche, BAHR, Kvale, Schjødt, Thommessen, Wiersholm og Wikborg Rein. Det er sannsynlig at også flere advokatfirmaer har vært involvert i sakskomplekset, opplyser DN. Det oppgis ikke hva advokatfirmaene hittil har fakturert.

AdvokatWatch har tidligere omtalt at AGP Advokater var juridisk rådgiver for tilrettelegger ABG Sundal Collier i forbindelse med at Norway Royal Salmon har gjennomført en emisjon til en verdi av 1,9 milliarder kroner.

Selskapet hadde til intensjon å bruke midlene fra emisjonen til å finansiere kontantvederlaget i selskapets planlagte oppkjøp av SalmoNor fra NTS, opplyste AGP på LinkedIn i slutten av forrige måned.

Men på en ekstraordinær generalforsamling 7. april stemte NTS mot forslag til emisjon. Derfor kan ikke Norway Royal Salmon gjennomføre emisjonen, og SalmoNor-oppkjøpet kan heller ikke gjennomføres. Ifølge en børsmelding har Norway Royal Salmon besluttet å ta ut erstatningssøksmål mot NTS for kontraktsbrudd.

Dagens Næringsliv har tidligere også fortalt, at Hjort har gransket arbeidsmiljøet i SalmoNor.

Oversikt: Hva bistod advokatfirmaene med i uke 13?

Bistår laksegigant i forbindelse med varslet milliardbud 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også