Universums studentundersøkelse 2022: Wikborg Rein mest pop blant jusstudentene, mens Schjødt klatrer mest

Universums studentundersøkelse for 2022 er offentliggjort.
Schjødts lokaler i Vika i Oslo. | Foto: Stian Olsen
Schjødts lokaler i Vika i Oslo. | Foto: Stian Olsen

Universum har publisert sin årlige studentundersøkelse, som blant annet rangerer de mest attraktive arbeidsgiverne hos jusstudentene (se hele rangeringen nederst i saken). Totalt var det 440 respondenter i juss-kategorien.

Nær sagt som vanlig er det politiet som topper undersøkelsen blant jusstudentene, mens Wikborg Rein er øverst av advokatfirmaene, med en tredjeplass. Advokatfirmaet faller imidlertid en plass i forhold til i 2021.

– Slike undersøkelser er av stor betydning for oss som firma. Den viser hvor viktig det er å gjennomføre ulike studentrettede aktiviteter, og at alle vi som jobber her prioriterer å følge opp studentene som kommer inn til oss som trainee på en god og systematisk måte. Nå skal vi stå på for å opprettholde denne posisjonen også i fremtiden, kommenterer managing partner Finn Bjørnstad på Wikborg Reins nettsider.

Thommessen, som var nummer fem i fjor, er i år på en sjuendeplass.

Schjødt er det advokatfirmaet som klatrer mest i undersøkelsen sammenliknet med i fjor da de fikk en 16. plass. I år lander de på en niendeplass.

De to siste blant de «fem store», Wiersholm og BAHR, er på henholdsvis 8. plass og 18. plass. Wiersholm klatrer dermed en plass fra i fjor, mens BAHR faller fem plasser.

Andre advokatfirmaer på listen er: 15. plass SANDS (ned en plass), 16. plass Arntzen de Besche (opp to plasser), 17. Deloitte (opp fire plasser), 19. Haavind (opp en plass), 20. PwC (ned en plass), 21. Simonsen Vogt Wiig (ned seks plasser), 26. CMS Kluge (samme som i fjor), 27. EY (opp fire plasser) og 28. Hjort (ned seks plasser).

Selmer, som var på 24. plass i fjor, er ikke på årets liste. Også Bull & Co (35. plass i jfor) og DLA Piper (37. plass i fjor) faller utenfor listen.

Totalt er det 10.947 studenter, som har svart på årets undersøkelse. Både blant kvinner og menn, er det et godt arbeidsmiljø som blir løftet frem som det viktigste, når studentene skal velge arbeidsgiver.

I forrige måned ble også Prosperas Employer Branding Law-undersøkelse 2021 blant studenter offentliggjort. Wikborg Rein og Wiersholm delte førsteplassen, mens CMS Kluge tok tredjeplass. Haavind og Thommessen fulgte på plassene etter. Det betyr at Haavind og Thommessen byttet plass sammenliknet med undersøkelsen i 2020.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også